My photo
Some days are just bad days, that's all. It's sad to know I'm done. Tears come from the heart and not from the brain. The good times of today, are the sad thoughts of tomorrow. Let my soul smile through my heart and my heart smile through my eyes, that I may scatter rich smiles in sad hearts.... - emildzajayy

14 June 2013

♥ hari kahwen part 1 ♥



Assalamualaikum semua nyaaa...............
Akhirnya mood aku kembali untuk membuat entri KAWEN!
Actually, sebelum ni aku ada buat entri pasal HOLIDAY kan?
So kali ni, aku nak show kawen part 1 untuk korang dulu.
Tak sangka pulak mood aku malam ni baik.
Mana tak nya, tiba-tiba pulak rindu BRUNEI!
Rindu nak makan nasi katok la tu!
Itu la makanan aku tiap-tiap malam sepanjang aku kat sana.
So kita mula dengan hari pertama.

Hari pertama masuk sekolahhh.
Takde lah! Hari pertama kami jam 12.00 kena fly pergi Miri dulu sebelum ke Brunei.


So tengah aku bosan-bosan aku sempat gak capture-capture! Muka excited dohh sebab lama dah tak pergi Brunei. Last aku pergi masa tu umur masih kecik lagi. Hehehe

Actually, aku tak banyak sangat ambik gambar.
Yang banyak ambik gambar masa tu my cousin.
So, gambar semua tu banyak kat dia.
Aku tak sempat nak mintak.
Al maklum lah, saya takde whassap kan.
Hihihi harapkan bluetooth je nokkk. =P

Sesampai je Miri, kami melatah dulu sebelum meneruskan perjalanan ke Brunei.
Naik van yooo!
Tapi bestt, sebab bagi aku kalau pakai darat ni.
" jauh perjalanan, luas pemandangan "
Itu yang aku teruja teruji sesangat!


OMeshh!! Kenapa muka aku macam tu sangat? Actually ni gambar time kami nak p jalan-jalan bandar Brunei. So korang boleh bayangkan macam mana rupa kami time mula-mula sampai Miri dan naik van ke Brunei. Ala, takla sesempit ni beb! Sebab masa tu, tak ramai sangat. Acah je ni. * tutup muka sebab aku tak ambik gambar masa tu

Hari pertama malam pertama kami kena pakai baju kurung.
Actually tema kena warna hitam tak silap aku.
Tapi malam tu aku tak bawa baju hitam.
Nak tak nak, aku main pakai je baju kurung hijau.
Tapi selendang hitam okeee.
Ada gak kehitaman nya tu kan. 



Mintak maaf ek, kalau keterlampauan edit! Sebab ni hp anak buah aku kat sebelah tu haa. Mula-mula tu tegur gak la, kenapa edit hp dia terlampau sangat. Sampai nampak sangat fake kan? Apapun, malam tu memang real make up. So yang kat atas tu, disebabkan pakai camera 360. Jadi segala kulit semua nampak bersih jee. Hahahaha

Ni untuk hari pertama, hari pertama adalah malam berkhatam.

Untuk hari yang kedua aku berada di Brunei adalah untuk malam berbedak.
Macam tu lah bunyi dia. *actually aku lupa
Dan aku mintak maaf sekali lagi, gambar tu semua ada. 
Aku je malas nak transfer masuk dalam PC.
InshaAllah, kalau rajin, aku buat Hari kahwen Part 2 nanti.
So semua gambar tu aku letak dalam entri tu nanti yek. OKE?

Hari kedua ni, kami kena pakai baju biru.
Nasib baik jugak lah aku bawa baju biru masa tu.
Tapi sayang, aku tak capture sangat malam tu.
Sebab baju biru aku pakai tak beberapa minat aku laa.
Jadi malas pula nak capture.


Ni lah gambar yang sempat aku ambik, lepas pagi kami sebok-sebok jadi malam kami kena lah berkumpul untuk YSL CREW. *bride's crew baju ni aku simpan okeee. Best sangat masa tu. Sebab malam tu memang banyak ativiti!

Untuk hari ketiga, kami kena pakai coklet punya pakaian.
Aku pulak masa tu, pakai pink!
LARI TEMA WEII!!!
Takpe, memang tak tahu pulak kena pakai cokelat kan.
So aku tak ambik banyak sangat gambar.


Yang kat bawah tu lah keluarga si pengantin. Tak banyak pun aku ambik. Sikit ni jee. Sebab baju aku pakai tak best dan tak vogue! Wahahahahhaa takpe, janji aku ambik gambar kannnn.......

Untuk hari yang terakhir pula, pakaian semua satu warna!
Satu corak. Dah macam raya je masa tu. SEDONDON!
Aku pulak time tu pakai black jee.
Tudung pulak warna cream. Hahahaha


Ermm, nampaknyaa, aku ni memang tembam! Hahahaha Tengok? Orang lain sebok pakai cream, aku je pakai hitam masa tu. Takpe tudung ada untuk cover mehhh. Tak vogue sangat time tu. Aku pakai make up natural je. Ala kadar. *make up habis masa tu btw, the best shoot aku suka yang gambar aku dengan sepupu aku kat atas tu! I love it! With my cousin, Ida.


Rindu nak kumpul cam ni lah weii. Sebab HAJI AWANG FAMILY aka HAF je yang paling ramai dan sebok dengan mulut je masa tu. Harap dapat macam ni lagi kan. :D

Apapun, SELAMAT PENGANTIN BARU BUAT SPEUPUKU ALINA DAN SUAMI DIA YUNUS aka YSL!
Semoga bahagia sampai bila-bila.
Bertambah lagi la anak buah ku.
Bila lagi turn saya ni ek?
Ala lama lagi tuuuuuuuuuuuuuuuuuuu...................
Calon belum ada.
Ada pun, biarlah dulu.
Kalau ada jodoh ada lah tu.
Aku masih menunggu. *cewah!

So kat bawah ni, gambar-gambar sepanjang aku berjalan di kota BRUNEI DAN MIRI!


Nak jalan tengok bandar brunei masa ni.
Tengah tunggu yang lain berkemas, aku ambik la gambar sekejap!


Tengok? Tak de kerja, kami buat kerja.



Tak silap ni gambar last kami. Nak balik ke MIRI dah masa tu! Babai BRUNEI! With my cousin bella.


Aku tak taw, nape wajah aku cam tu sangat! Warna gincu, mak ai! Mengalahkan FAZURA time dia buat iklan COLGATE je! Time ni otw nak g pantai MIRI! With my cousin fizah.



Ermm gambar bila ni ek? Oh ya, gambar last kami kat HOTEL IMPERIAL *perluke tulisan besar gitu? sebab masa tu kami nak f;y ke KUCHING dah malam tu. Bapak aku kacau je kat belakang tu!


Sorry lah yek, muka lesu tunggu nak fly je masa ni. Mana tak dari jam 7 petang kami tunggu di airport. Apa ke hal nye yopp??? With my mummy!


And for last shoot from me. Kat Pantai bandar MIRI!


Saya taw, saya tak lah cantek sangat. Cukuplah untuk buat seseorang terhibur dengan telatah saya.
Ada masa kita coretkan lagi okeee.


P/S : Di dalam suka, terselit seribu duka. Di dalam duka rupanya terselit seribu suka di akhirnya nanti. Tapi aku tak taw, bila bahagia tu menjelma. Takpelahh. PEACE...................



♥ hidup ini indah tapi tak seindah surga. ingatlah Allah sentiasa ada untuk kita. Amin :') ♥

5 comments:

Mizz Aiza said...

selamat pengantin baru untuk sepupu.. jauhnya pergi brunei..

Emildza Jayy ♥ said...

Yaa, dia tinggal di sana. =)

Nies alhaQ said...

Happy go lucky jaa family emel. Hehehe. Seronok tgk. Anyway, selamat pengantin baru utk cousin yaa. :D

S.K.A said...

slmt pgntin bru bt pgtin tu :) brgmbar sakan..best x p brunei?? trigin jgak nk pergi..he3, nasi katok??? cmne 2??

Aida Ismail said...

Seronoknyaa. Selamat pengantin baru buat cousin Emel. :)