My photo
Malaysia
Having a great name is wonderful feelings i ever had. Nurul Emildza Binti Jaya. Born on May 1991. Live at Kuching Sarawak. Borneo blood. Mix bidayuh malay. Having a suck life but still make it wonderful. No one knows what she's feelings until they know her. If they know. If only the knew the truth. But not inside. the best word for describe her " AKU TABAH BERJALAN SEMBUNYIKAN HARAPAN..." - xoxo

30 May 2013

♥ i'm holiday ♥




* lukisan malas ni. Nak buat cam mana kan. :D

Assalamualaikum!
Entri aku kali ni mungkin masa tu aku dah tak kat Kuching Sarawak.
Mungkin aku dah kat tempat lain.
Apapun, satu minggu je pun aku tak memblogging.
So i need rest!
Hahahahaha rest la sangat!
Bukan rest, actually pergi invitation kahwen sepupu. :D
So babai semuaa. 
Satu minggu ni kena tahan laa
No calls and especially no massege!!! *Pasti aku merindu. rindula sangat
Sebab aku kat BRUNEI la weeiiii! Wargghhh!
K Peaceee.. 


P/S : Tabah dan terus tabah. Sabar dan terus bersabar. Menghitung dan terus menghitung. Memikirkan masa yang akan datang. Itulah hakikatnya. Dan aku pasti, suatu hari nanti bila kemenangan berada ditangan. Aku pasti dilupakan. 




♥ hidup ini indah tapi tak seindah surga. ingatlah Allah sentiasa ada untuk kita. Amin :') ♥

26 May 2013

♥ bila hati menangis ♥



Assalamualaikum.
Entri kali ni mungkin agak menyentuh perasaan.

Kadang-kadang, apa kita rasa ni tak semua orang rasa kan?
Kadang-kadang, apa yang kita harapkan tak semua kita dapatkan?
Kadang-kadang, apa yang kita cuba gembirakan tak semua nya membahagiakan kan?
Bila kita cuba selami lagi hati ni, rupanya ada satu benda yang masih tersisa.
Iaitu perasaan masih mencintai.

Perasaan yang sukar untuk diungkap.
Perasaan yang hadir tanpa diduga.
Perasaan yang menyakitkan.
Perasaan yang menyedihkan. 
Perasaan yang membencikan.
Dan perasaan yang paling sukar untuk dibuang adalah perasaan yang masih tersisa.

Kenapa masih tersisa? Kenapa ekk?
Kadang-kadang aku tanya diri aku. Kenapa?
Kadang-kadang aku terfikir, aku juga berhak bahagia.
Tapi kenapa? Kenapa perasaan ni ada lagi?
Kadang-kadang aku cuba nak buang.
Tapi aku tak boleh.
Aku betul-betul tak boleh. 
Perasaan ni masih terindah bagi aku.
Terindah sangat.
Mencintai seseorang dari jauh pun dah cukup buat aku bahagia. :')

Kalau orang tanya, bila nak cari peganti? *perlu ker soalan ni
Jawapan aku ringkas dan padat je.
" tak sedia dulu dan tak nak fikir lagi "
Tak mudah nak cari pengganti.
Tak mudah nak ganti kan semua kenangan tu.
Kalau dimata ni asyik nampak bayangan dia je kan.
So bagi aku tak mudah dan terlalu sukar.

Kalau dia bahagia, aku turut bahagia.
Kalau dia tersenyum aku turut tersenyum.
Itu dah cukup bagi aku selama ni.
Aku tak boleh nak ambik dia lagi.
Aku tak boleh nak paksa dia lagi.
Dia milik orang lain.
Dia sayangkan orang lain.
Hati dia buat orang lain.
Bukan untuk aku lagi.
Itu yang aku selalu aku ingatkan kat diri aku sendiri.
Dia bukan milik aku lagi.
Bukan lagi mel.
Ko kena taw, dia bukan milik ko lagi.

Aku tak taw la, kenapa aku buat entri ni.
Nak diluah mati mak, nak ditelan mati bapak. *betul ker ni?
Takde motif untuk aku buat entri ni.
Sebab apa yang aku rasa ni, dah lama sangatttt benda tu berlalu.

Okeylah, nak chaw dulu.
Layan konsert kotak, tendangan dari langit.
Tak sangka pulak, aku dapat tengok gak kat tv! 
Apapun, lagu yang sampai sekarang ni aku suka alunkan.


Hening malam ku sendiri
Bintang bulan ku pandangi
Hari-hari ku lewati

Kenangan indah dengan mu

Masih terasa di hati
Rasa sedih tak bertepi
Tak ada cinta sejati didunia ini

Mungkin kau tercipta tuk pergi
Meski bayangmu di benak abadi
Saat ini dirimu telah pergi
Berdiri menanti kau kembali

Mungkin kau tercipta tuk pergi
Meski bayangmu di benak abadi
Saat ini dirimu telah pergi
Berdiri menanti, Berdiri menanti
Berdiri menanti kau kembali
Bayangmu kan abadi
Meski kau telah pergi
Disini ku berdiri
Menanti kau kembali....


* bayangan abadi - kotak
Bila la dapat dengar orang bawa lagu ni lagi kan. :'D






♥ hidup ini indah tapi tak seindah surga. ingatlah Allah sentiasa ada untuk kita. Amin :') ♥

23 May 2013

♥ happy birthday to me 22 may ♥


Assalamualaikum ............


* lukisan ni aku sendiri buat! Haha

Happy birthday to me...
Happy birthday to me..
Happy birthday to me..
Happy birthday to me...

Actually semalam birthday aku.
22 May 2013

Apapun, aku still gak boleh buat entri kan? Hehe
Suka suki aku lah, belog aku. Ko pehal?

TAK SANGKE YEK! Aku dah tua rupanyerrr.
22 tahun dah aku hidup kat muka bumi ni.
Thanks to arwah mak *al fatihah
Yang telah lahirkan aku kat dunia serba moden ni.
Thanks sangat-sangat sebab besarkan aku sehingga besar begini. Hehehe
Kalau dia ada, dah sah-sah hadiah atas meja selalu. :'D

And for all the wishes from my friend semalam.
Malas pulak nak senaraikan. 
Thanks sangat-sangat sebab tak lupakan birthday aku.
And thanks to my dad, my mom *cewah speaking gitu
Sebab belanja makan kat steamboat last nite.
Gambar? Takde pulak aku nak capture semalam.
Sebab asyik makan! Hahahaha

Best la semalam, even kitaorang family je. *sebab lama dah tak sambut birthday sama2
Even takde cake, even takde yang menyanyikan selamat ulang tahun.
Takde tu semua pun dah cukup aku kena belanja makan steamboat! Haha
Apa yang special kat sana, dorang bukak lagu lama dolu-dulo tawww.
Tu la makan sambil feeling jap kan.

Dalam mangkuk aku penuh je dengan makanan.
Sampai kena tegur bapak.
Hahaha tua-tua pun kena tegur okee.
Takde hal bagi aku, teguran membina tu. *binalah sangat!
And thanks sangat- sangat kat korang semua sekali lagi.
Ucapan dari dorang member dah cukup meh.
Tak kisah la sangat takde hadiah.
As long as, korang ingat siapa aku dalam hidup korang suatu masa dulu.

Birthday tahun ni memang terasa sikit laa. *semua benda nak di terasa
Terasa sikit je oke, sikit jeee! Hahaha
Tak taw la apa yang aku terasa kan. Hehehe
Ulang tahun kali ni, memang azam tu ada.
Nak taw ker? Tak yah laa.
Azam aku satu jee.
Tapi? Biarlah rahsiaaaa...................
Sampai satu saat tu azam tu memang Tuhan kabulkan. Amin rabbalalamin.

Bagi sesiapa yang lupa birthday kat aku tu, tak pee..
Aku anggap korang busy jaga anak dan laki mawpun isteri kat ruma.
Callo beteh! Untuk rakan blogger, thanks laa kalau ada yang wish tu. Hahaha

Btw, ni wajah tahun 2013 yang berumur 22 tahun sekarang. Hahahaa


Comel tak kak ton? Hahahahaha!
Peace

P/S : Dalam hidup, jangan sesekali pandang remeh benda yang dah berlalu. Kita hidup ni sekali je akak abang. Kalau boleh, kena pandang belakang gak. Kalau takde pengalaman, siapalah kita sekarang ni. Peluang kedua tu selalu ada, so buat yang terbaik untuk peluang kedua. InshaALLAH, kalau aku dibagi peluang kedua tu, aku akan dan pasti buat yang terbaik dalam hidup. Dan tak kan pernah putus asa. Amin.

" aku hanya mampu mengagumi bulan dilangit. Tapi aku tak mampu untuk menggapai dan memilikinya kerna aku bintang yang tiada kilauan nya dan juga kesepian "
Mungkin nanti dan InshaAllah, suatu hari kelak. :')

Kamu tak bisa, bayangkan rasanya jadi diriku.
Pahitpun itu kutersenyum.



♥ hidup ini indah tapi tak seindah surga. ingatlah Allah sentiasa ada untuk kita. Amin :') ♥

16 May 2013

♥ adoyaiii merindu zaman dulu ♥


Cik ke cik ke cik ke ahhh. *sound capture handphoe aku suatu masa dulu


WAHAHAHAHAHAHHAHAAH
AKU GELAK DULU SEBELUM MULA!

Btw, Assalamualaikum dan selamat malam.
Aku taw aku dah lama tak update.
So malam ni, kerana aku rajin, aku bukak lah satu persatu post lama2 aku.
Dan aku terjumpa this entry. KLIK SINI

NAMPAK TAK GAMBAR KAT ATAS TU?
Tu lah gambar time kami SEMESTER 1 Di Politeknik Kuching Sarawak TAHUN 2009.
Seriusly. AKU RINDU SANGAT2!
Macam nak tergelak je tengok la beb! *serously aku gelak sampai berair mata
Masa kitaorang ambik gambar ni waktu tu POLI BRIGED *setiap poli ada aktiviti ni
Orang sibuk buat kawad kaki, kami sebok ambik gambar!
Kalau dapat cam, mana satu aku kat atas sana?
Hihhihihihihihi beza sungguh lorrr.
SIAP POSING MAUT LAGI AKU KAT SANA OKEE! 
WAHHAHAHAHAHAHAHAH *perei eh



Aku tak taw la, apa respon dorang member aku yang sekarang ni tah, apa kabar dorang kalau tengok gambar ni.
Maw kena lastik kali.
Apapun, ni gambar time kitaorang habis kelas.
Aduheii.
Muka suci lagi masa tu.
Siap blur je aku tengok.
Gelap je lagi tu.
Mana tak, berpanas berjemu berhitam.
Siap buat logo X-MEN lagi tu!
Yang kat belakang buat tarian kot.
WAHAHHAHAHAHAHAHA *ketawa jahat

Apapun, aku rindu sangat dulu.
RINDU WEIIII!!!!
Kalau boleh, nak je ulang balik.
Nak spent time dengan dorang semua.
Buat assignment sama-sama.
Buat homework sama-sama.
Study group sama-sama.
Lepak, makan, minum tidur sama-sama.
Bangun pagi, ketuk pintu kumpul ramai-ramai g mandi ramai-ramai.
OMG! I MISS IT. MISS SANGAT-SANGAT!
Apala kabar korang ek?
Aku harap oke-oke je kan.

Nah, aku bagi satu gambar kartun aku buat untuk korang. :D




From left : Netty, Me, Bayani, Azi (sit), Afni, Fiza and Emma (sit).

Inchiha tetap hidup ker?
Aku tak taw lagi apa kabar inchiha sekarang.
Harap masih hidup lagi nama ni.
Tetap utuh juga bagi aku nama tu.
Sebab dulu heboh jugak la nama tu.
HEBOH LA SANGAT! *tangan di dada mata juling
Ada gak BELOG untuk inchiha ni.
Tapi aku tak taw apa email dan passowrd dia.
Dulu ingat, sekarang lupa pulak.
Sebab yang handle BELOG tu. 
Netty je yang urus.

Apapun, aku doakan korang sejahtera kat luar sana.
Ada masa kita jumpala.
Mungkin time KONVO BULAN 7 ni kot.
INSHAALLAH!

Thanks for everything gangs!
Even kita ni pernah gaduh, salah faham, marah sesama sendiri dan sebagainya.
Kita tetap utuh, tetap anggap tu hanyalah sebahagian daripada kehidupan.

Peace................. :D

P/S : Ada pesanan buat diluar, aku tak sangka lah, ada orang dengki kat aku selama ni. Aku ingatkan apa aku buat, apa aku beritahu, apa aku kongsikan ni hanya sekadar untuk luahan kat ko. Tak sangka pulak, "dia" tu boleh dengki. Cik akak, dengan sahabat sendiri pun nak dengki ker? Kita dah kenal lama. Baru ni aku taw, betapa dengki sedengki-dengki nya ko kat aku. Seriously, aku baru dapat menilai, siapa kau selama ni. Dan aku taw, selama ni, ko nampak apa aku buat, apa aku lakukan. Terima kasih sangat-sangat. Satu hari nanti, aku nak Allah balas apa ko buat tu. Adiossss. Assalamualaikum!



♥ hidup ini indah tapi tak seindah surga. ingatlah Allah sentiasa ada untuk kita. Amin :') ♥

11 May 2013

♥ 11 things about me ♥


Assalamualaikum ya habibi ya maulana.
Hari ini, ana ditag oleh dua insan blogger yang ana suka terjahi.
Guess whoooo???
Of course la laling Nies Alhaq and my cutie Faeyteen
Thanks sangat-sangat sebab ingat saya yee.
nak taw sangat ker 11 perkara tentang saya ni?
Hehehe kalau nak taw, let's check it ouuuttt! :D

Kita start permainan ni.
Sebab aku tak pernah join main permaianan cenggini.
Cam best pulakk. :D

Few rules need to be followed :

1. Post this rules.

2. Write 11 things about yourself.

3. Answers the questions the tagger set for you.

4. Create 11 new questions for those you want to tag.
5. Choose 11 bloggers to be tagged and link them to the post.
6. You are not allowed to tag back.




11 things about me :

1. Suka gelak bercakap tak henti-henti tapi hakikatnya kaki menangis.
2. Nasi ayam tu memang tetap No 1 dihati.
3. Suka something yang pelik dan unik dan tak pernah orang lalui atau memakai. *apa-apa je
4. Layan lagu yang perrggghhh JIWANG GILER SAKAN! Especially MCR! Wakakkaak *suspen!
5. Bagi gitar je aku taw main. HAHAHAHA *ketawa jahat
6. Saya masih SAYANG SANGAT-SANGAT dgn TTUUUUTTT DAN BANTAL DOREAMON!!
7. Seorang yang bertudung tapi "brutal" dan suka novel. *romatis rupanya aku ni. =P
8. Suka pendam apa yang dirasa. *pandai menangis sendiri je pun
9. Kiranya friendly gak la aku ni, itupun kalau sekepala laaa.
10. Jangan tegur aku kalau mood aku tak oke! Tapi boleh handle lagi. HIHIIII
11. Jangan marah aku kalau aku buat sesuatu yang tak masuk akal! HAHAHAHA *ketawa jahat lagi



11 Soalan DARI BLOGGER NIES ALHAQ
Dan JAWAPAN SAYA PULAK!


1. Berapa ramai orang yang tahu nama penuh awak?
+ Rakan POLIKU, sekolah menengah dan family.

2. Bagaimana hati awak kebelakangan ini, sihat?
+ Sihat tapi selalu demam laa sebab merindu. HAHAAH *ketawa jahat

3. Ada orang buat awak marah tak hari ni?
+ Ada! Dorang pegawai imegresen! HAHAHA

4. Adakah awak seorang yang kaki jeles?
+ Ermm tak taw laa, kadang-kadang kot. Tapi tak nak show, sebab jaga hati yang tersayang.
Ala benda macam tu, kena bertempat la kalau nak cemburu. Kannn.
Matured dalam hubungan tu penting. :D

5. Adakah terdetik rasa malu pada masa silam awak?
+ Ermm, adalah jugaa. -,-

6. Adakah awak percaya pada orang sekeliling awak?
+ Saya ni memang mudah percayakan orang, tapi kena ambil masa laaa.
Tak la percaya dengan cepat kan.

7. Lagu terakhir yang awak nyanyi?
+ Hahahaha baru jap tadi. Lagu dalam blog awak! :D

8. Nama cikgu tadika awak, kalau ingat, siapa nama?
+ Cikgu Zaiton! Selalu gak jumpa dia. Sebab anak dia, kawan saya.

9. Awak masih single ker?
+ Soalan PANAS! Baru je setahun menyingle ni. Ada calon untuk saya tak?
Kalau ada, saya taknak! Saya masih sayang yang lama. Hahahahaha *ketawa jahat

10. Adakah awak pakai name tag kat sekolah atau kerja?
+ Kat sekolah memang selalu, kalau kerja, takdee. Sebab saya tanam anggur sekarang!

11. Suka saya tak? Kenapa?
+ Mestilah!! Sebab awak suka terjah blog saya dan komen-komen!
Lagipun umur kita sama dan awak comel sangat-sangat! :DDD



11 soalan DARI BLOGGER FAEYTEEN
Dan JAWAPAN SAYA PULAK!


1. Apa yang kamu suka pada dunia blogging?
+ Saya suka baca entri budak yang boleh memikat jiwa.
Then saya suka luah apa yang saya nak luah, saya suka share something yang saya rasa nak share,
and ini je platform saya untuk kawan-kawan yang taw blog saya dan ingin taw keadaaan saya sekarang.
Sebab saya takde FB, TWITTER, WASSUP, INTAGRAM and SO ON!!! :D

2. Apakah perkara terburuk yang pernah kamu lakukan?
+ HAHAHAHAH BIARLAH RAHSIAAAA. Saya pernah marah bapa. Teruk kan saya. :'D

3. Apakah perkara terbaik yang pernah kamu lakukan?
+ Ermmm, kitaorang menang RANCANGAN PROJEK SEMESTER 3.
SEBAB SAYA LEADER MASA TU. :D
Thanks kat member-member yang banyak tolong bagi idea masa tu.
(Emma, Netty, Fiza Dan Bayani)

4. Jika kamu diberi peluang melancong secara percuma, kemanakah yang kamu ingin pergi?
+ Ermm kalau boleh luar malaysia laaa. MEKAH! Dengan parents dan tersayang. Kan best kan kan kan! :D

5. Jika kamu diberi peluang kembali ke masa lalu, apa yang kamu ingin lakukan?
+ Tanak lepaskan orang yang disayang dan buat sehabis terbaik masa tu untuk sesuatu hubungan.
Tapi Sayangkan, takkan terjadi lagi masa tu. :'(
Takpela, kena percaya qada' dan qadar.

6. Bilakah waktu/kali terakhir kamu menangis?
+ Hari-hari saya menangis.
So last nite yang terakhir. Malam ni tak taw la, mungkin tidur terus.
Penat lerrr satu hari ni. Hahahahahah * ketawa jahat lagi

7. Apakah perkara yang kamu ingin lakukan di dunia ini, tapi tak kesampaian?
+ Nak buat hati dia gembirang dan sentiasa rasa bahgaia, tapi semua tu?
Kini hanya tinggal kenangan, hanya waktu menentukan kita kan bersama. *nyanyi pulakk! :D

8. Pernahkan anda berjumpa hantu atau bermimpi hantu?
+ Actually jumpa tu tak la, tapi terkena tu pernah laa. Dalam mimpi? Pernah! Hahaha 

9. Apakah hulu tuju kamu didunia ini?
+ Untuk bahagiakan keluarga dan bagi duit kat bapak!! Hahahahhaa

10. Antara menonoton televisyen dengan melayari internet, mana kamu paling suka?
+ Televisyen! Boleh gelak-gelak tengok Karoot Komedia. Hihihihi

11. Apakah barang yang paling berharga pernah kamu beri kepada ibu kamu?
+ Kad buatan sendiri! :D


So kali ni, 11 soalan untuk korang pulak!

Aku nak korang jawab dengan sehabis baik seolah-olah dalam bilik peperiksaan! 
HAHAHAHAHAHHAHA

1. Apa nama panggilan korang kat rumah?
2. Suka buat apa time tengah malam-malam?
3. Kat dunia ni, apa yang paling awak nak sangat?
4. Cuba hitung berapa abjad nama korang?
5. Suka cokelat tak?
6. Apa favourite movie korang yang tak pernah jemu-jemu korang tengok?
7. Korang pernah terasa disisihkan oleh kawan ker, keluarga ke? Siapa2 lah.
8. Pernah tak korang terfikir untuk membuat orang yang korang sayang sangat tu bahagia? *ibubapa oke!
9. Lagu terakhir yang korang pernah bagi kat Ex BF?
10. Pernah terkencing atas tilam? HAHAHHAHA
11. Aku nak taw, apa korang rasa sekarang? Dan betul ker semua soalan - soalan aku bagi ni? Dan memuaskan hati ker tak? *JUJUR!

So aku harap nama yang di tag ni, jawab yeee. 
Jangan tak jawab pulakkk. 
Aku mohon. HAHAHAHA

BLOGGER YANG DITAG. 


Harap bagi respon yang baik yeee.
Terima kasih kerana menjenguk dan sporting untuk bermain permainan ini. :D
PEACEEE...........

Muka baik untuk korang! HAHHAHA







♥ hidup ini indah tapi tak seindah surga. ingatlah Allah sentiasa ada untuk kita. Amin :') ♥

10 May 2013

♥ tika dan saat ini ♥



Tika begini mencari-cari 
Sebuah cinta hilang
Saat begini ternanti-nanti bayangmu sayang............

Bertanya-tanya pada sang bunga 
Mengapa layu jua
Bertanya-tanya dihujung rindu 
Kau pun berlalu...............

Ku ulangi pertemuan 
Walau hanya ku mendakap sisa cinta 
Bersama rindu yang terdampar
Saat ini kusendiri 
Menangisi pemergianmu kekasih 
Dan cuba memujuk dirindu...........

Yang pedih tercalar
Disudut ingatan ku
Airmataku kau renang bahagia............

Tika begini aku sendiri
Kau menyepikan diri
Saat begini kau padu janji
Kasih yang baru
Ku masih sendiri.............

* tika dan saat ini by medicine



Ada ketika hati bersedih.
Ada ketika hati gembira.
Dan ada ketika hati cuba untuk lepaskan semua.
" ku sedar ku tak seberapa jika dibanding mereka. Yang jauh lebih megah dari diri ini "



Buat wajah macam ni boleh hilangkan segala kesedihan. Tangan di telinga, mata juling! :'D

PEACEEE..........................!!!! (aku suka buat memek muka macam ni kalau nak ambik gambar)



♥ hidup ini indah tapi tak seindah surga. ingatlah Allah sentiasa ada untuk kita. Amin :') ♥

07 May 2013

♥ 7 perhentian yang meyedihkan atau menyesengsarakan ♥


Assalamualaikum dan selamat malam yee wahai blogger2 dan stalker2 sekalian.
Korang dah solat belum?
Dah makan ker belum ni?
Tengah buat apa pulak tu?
Btw, macam mimpi je kan aku merajinkan diri nak buat entri baru hari ni.
Entri kali ni mungkin memberi sedikit PENGAJARAN DAN IKTIBAR untuk korang. *kotlerrr

Hari ni memang memenatkan dan memeningkan kepala.
Tapi apapun, aku laluinya dengan penuh kegembiraan.
Even kegembiraan tu jelas terpancar diwajahku yang tengah sakit ni.
Oke, kita straight forward je laa. HAHAHAH *berpantun pulak dah
Hari ni aku p jalan-jalan.
Bukan sebarang jalan-jalan aku p ni.
Daripada TABUAN (Kuching Sarawak) aku BERJALAN KAKI sampai ke BANDAR KUCHING!
Amacam best tak? *rasa best kann

Actually, aku memang suka jalan kaki macam ni.
Memang dah biasa sangat laaa.
Tapi yang menggemparkan, boleh lagi aku berjalan sejauh tu. HAHAHAHA *gelak2 tapi hati Tuhan je taw
Aku gtaw la kat my mum, memang dia suprises sangat laa.
Biasanya dia tak suprises cenggitu, cuma kali ni jee.
Sebab boleh lagi aku berjalan sejauh tu.
Imagine je korang, kawasan THE SPRING (Kuching Sarawak) tu!!
Mana taknyerrrrrrrr dia suprisessssssss!

Sepanjang perjalanan tu, memang banyak kali aku berhentilaa.
Rasanya mungkin dalam 7 kali kot perhentian yang menyedihkan atau menyesengsarakan?
Bukan sebab letih atau sebab apa.
Nak taw kerr??? JENG JENG JENGGG!!! SEBABBB!!!

1. PERHENTIAN SATU
Aku berhenti time ni baru je 20 langkah, gara-gara aku terserempak dengan anjing yang memang pada waktu tengah laparrrr. Tengok je aku, terus masing-masing angkat muka. Imagine je korang time tu keadaan aku yang tengah takut gilerr! Even anjing tu besar kecik besar kecik je aku tengok!!! Nak tak nak aku kena stay cool kat sana dulu dalam 10 minit, baru lah anjing-anjing tu nyahhh dari situ! HAHAHA *bukan apa, aku trauma sebab pernah kena kejoorrr anjing masa dulu.

2. PERHENTIAN DUA
Perhentian kedua, lepas je kes anjing tu, aku teruskan perjalanan yang betul-betul menggembirakan tapi disudut hujung ulu hati aku ni tersimpan seribu kesedihan. *nanti aku ceritakan
Sambung balek kisah aku, time berjalan tu, aku tiba2 je berhenti! Bukan sebab aku penat ker apa, tapi memang time kena berhenti jugak! Kalu orang lain pun kena berhenti gak. yela, nak lalulintas, kena la behenti. Kang ko jalan je terus tak pasal2 keluarga ko pulak makan free 7 hari 7 malam! HAHAHAHA time tu aku kena ambik masa 15 minit berdiri sorang-sorang bawa payung sampai jalan-jalan betul2 clear, barulah aku melintas. BETUL-BETUL mencabar keimanan! Sebab kereta tak putus-putus berjalan. *aik?Berjalan ker? Bergerak ek? LANTAKLAAA!

3. PERHENTIAN KETIGA 
Perhentian ke 3 ni paling aku gelak habis!!! HAHAHHAHAAH *aku gelak duluuuuu
Bukan apa, bukan sengaja untuk berhenti, ko gilerr ker nak bagi aku berjalan sebelah ORANG GILA yang time tu tengah kacau orang lalu lalang. Kang tak pasal-pasal, penumbuk sebiji aku bagi kat orang tua tu kang! *macam la kuat sangat kannnn  Ala, aku hormat dia baaa. So aku bagi dia layan dan kacau budak lalu lalang kat sana. Baru lah aku teruskan perjalanan aku. Nasib baik time tu aku kat sebuah kedai kat tepi-tepi jalan. Tak la pelik sesangat kalau sesorang je kat jalan raya kann.

4. PERHENTIAN KEEMPAT
Lepas je dari tahanan orang gila tu, aku teruskan perjalanan dengan membawa payung di kanan aku, dan handbag dikanan aku. Sambil bernyanyi-nyanyi kecil, tah lagu apa aku bawa saja untuk hiburkan hati. AKu berhenti lagi! Kali ni aku berhenti bukan sebab penat gak! Sebab aku betul-betul sesak nafas! HAHAHHAHA Sesak nafas gara-gara jalan yang aku lalui itu, CEWAHH!! Penuh dengan pasir dan batu-batu konkrit dimerata-rata jee. Yela, lalu kawasan pembinaan memang begitu kan. Nak tak nak, aku kena berhenti dulu, sebelum kereta kuning yang ada cangkul tu lalu. Barulah aku lintas kawasan tu. Hehehe

5. PERHENTIAN KELIMA
Perhentian kelima kali ni, memang dah kat bandar kuching dah. DiTENGAH TENGAH BANDAR KUCHING SARAWAK! Aku berhenti kejap, sampai ada budak sekolah yang lalu lalang tepi aku tengok2 aku. *mungkin dorang ingat aku ni orang gila kot   Mana tak gila, cakap sorang-sorang! Yela, alang-alang dah kat tengohhh bandar, so aku memang ada dua pilihan time tu, nak ker PLAZA MERDEKA terus ker, nak ke SARAWAK PLAZA. Bila aku fikir-fikir balik, jauh sangat kalau aku teruskan ke SARAWAK PLAZA, so dengan keputusan yang ada ditangan sekarang, aku pilih untuk ke PLAZA MERDEKA! HOHOHOHOHO *ketawa jahat macam shin chan

6. PERHENTIAN KEENAM
Sebelum aku menerukan perjalanan, tiba-tiba pulak HP ku berbunyi. Nasib baik aku alert time tu. Tengok je nama, hoo, diaaa. Adik aku rupanyerrr. Mintak tolong p reload no dia. Nasib baik gakla, kawasan tu memang kedai-kedai yang berderet-deret. *adeh KLMJ siotttt masa tuuu. Tapi aku buat tak taw je, dan teruskan perjalanan untuk p singgah kedai relod dan sempat gak la aku rehat bersama kit kat, minum2 apa yang patutt. Padahal, PLAZA MERDEKA tuu haaa depan mata dahhh. HAHAHAHA

7. PERHENTIAN KETUJUH
 Dan perhentian TERAKHIR BAGIKUUUU. Plaza merdekalah. HAHAHAA ITU JE PUNNNN.   :D


PENGAJARAN DAN IKTIBAR aku dapat :

Betul orang cakap, bila kita sedih, bila kita susah, tak semua orang sanggup berada disisi kita.
Sebab tu adakalanya kita perlu memikirkan kebahagiaan kita dulu.

Hari ni memang aku terasa habis laaa.
Macam ni kan perasaan bila kita perlu buat sesuatu sorang-sorang tanpa sapa pun yang sudi meneman.
Mintak teman pun, macam-macam je alasan.
Bila dah disuak DENGAN DUIT! LAJU JE KAKI DAN TANGAN MEMBANTU!!!!
Memanglaa orang cakap, kat dunia ni takde yang free, masuk toilet pun kena bayooorr.
Tapi fikirlah sejenak, siapa kita disisi korang semua.
Masa ni orang lain susah, kita bantu.
Mana taw, satu hari nanti, ko yang susah, jadi masa tu aku pun bole bantu.
Kadang-kadang aku tak suka persoalkan susah senang dalam hidup ni.
Sebab bagi apa yang aku buat tu memang ikhlas dari hati.
Cuma kadang-kadang, ada certain perangai orang ni memang buat hati bengang dan berang jugak!

" Pelikkan aku ni, lesen P kat dompet.
Padahal, bila-bila je boleh bawa kereta..."

Tapi tak semua benda kita nak tu kita dapat.
Tak semua benda kita rancang tu akan terjadi.
Memang banyak rahsia hidup yang kita kena pendam kan dan rahsiakan.
Walau hilang satu kawan, tak bermaksud ko hilang semua kawan.
Allah tetap ada.
Dia mendengar doa orang yang teraniaya. Hehehe
Aku taw, ada yang terbaik dalam hidup aku walau bukan sekarang.
Hadapi dengan senyuman, semua yang terjadi biar terjadi!

Btw, aku sempat gak beli barang tadi. HAHAHA
Ni je yang aku beli, sebab tudung aku dah kehabisan stock! :D


Takde yang sudi nak bagi tudung.
So aku beli sendiri je laa. HAHAHAAh *kesiannnn
Btw, aku dah baca setengah dari buku tu.
Best gakk.
Actually, aku cari buku JANGAN BERSEDIH.
Tak jumpa.
Ada jumpa, tapi tebal sangat.
Aku nak yang tipis sikit, yang senang dibaca.
Apapun, buku kat atas tu, yang buat aku terpikat, perjalanan kita di alam barzakh.
GERUN DAN MENAKUT!

Aku nak kongsikan satu mimpi yang sampai sekarang aku tak bole lupa.
Aku lupa tarikh dia bila dan jam berapa.
Mimpi tu, aku terdengar satu bunyi. (macam bunyi trompet)
Dan aku nampak laa orang sekeliling lari lintang pukang macam nak selamatkan diri jee.
Ada satu suara tegur aku, dia cakap "dah tiba masanya"
Memang masa tu aku gerun sangat-sangat.
Aku nampak kereta berterbanganan.
Pokok-pokok rebah.
Kanak-kanak menangis.
Saat tu lah aku cari keluarga aku tak taw kemana dorang pergi.
Dan sampai satu saat, aku sempat text seseorang.
Aku masih ingat ayat tu.
Aku taip.RAHSIAAA!!   *jangan pelik! Ni kisah benar!!!
Aku memang masih ingat lagi bunyi trompet tu!
Dengan keadaan yang huru hara.
Tup-tup tadi aku baca buku tu, aku terbukak satu ayat. 
Serta merta mimpi aku tu menjelma, dan membuatkan aku ingin nak kongsikan serba sedikit.
Even orang cakap, mimpi tu mainan tidur kann.
takpe, untuk iktibar jeee. 
Buat aku dengan yang lain.
So ayat dia macam ni :

" pada suatu hari, dibunyikan sangkala (trompet) maka terkejutlah orang yang dilangit dan dibumi, kecuali orang yang dikehendaki Allah. Semuanya datang kepada Allah menghinakan diri.." (An-naml: 87) "

Aku harap ia sebagai satu iktibar atau pengajaran buat aku dan kawan-kawan yang mebaca ni.
Assalamualaikum.......... Peace :D


♥ hidup ini indah tapi tak seindah surga. ingatlah Allah sentiasa ada untuk kita. Amin :') ♥

05 May 2013

♥ aku terima surat cinta ♥


Assalamualaikum dan hallo everyone everytwo everythree.
Sorryla, dah lama tak update.
Lappy rosak lerr kengkawan.
So buat entri sekarang ni pun pakai komputer diruma ni. *kesiankan
Btw, entri kali ni semacam panas tak?
Surat cintaaa youuuu! *hehehee

Kemarin, aku terima surat cinta laa.
Surat cinta dari pihak POLITEKNIK KUCHING SARAWAK!! *suspen sikit
Aku ingatkan surat apa, rupanyer surat jemputan ke majlis konvokesyen kami nanti.
Adehh, lewat nyerr, dah setahun dah aku habis study baru nak konvo?


 Terus terang aku cakap, aku mati-mati ingat kan konvo ni time bulan puasa!
Rupanyer 1 dan 2 Julai ni.
So time aku bukak tu surat, aku bacalah satu persatu yang dorang poli ni gtaw.
Kena bukak laman web POLIKU pulak.
Siap kena isi borang hadir atau tidak hadir.
Adehhh!! Hancuss! Memang betul-betul blur aku baca syarat-syarat untuk konvo ni.
Ada peraturan untuk pakai baju apa la konvo nanti.
Tapi yang paling best, ada MALAM UNTUK GRADUASI!
Wowww! SUPERRBBB!
Macam rugi je kan kalau tak pergi.
Aku ni depand laa, pergi ke tak tu sama je.
Kat Kuching jugak.
Nak singgah pun boleiii maaaa!


Ni bentuk rupa surat tu. HEHEHEHE

Yang paling buat aku gelak habis laa, bila dorang soh buat KAJIAN PENGESAHAN GRADUAN!
Adeh, zaman buat benda ni dah berlalu laaaa.
Apasal la kena buat pulak?
Bila aku bukak lampiran tu, memang maw tergelaklaa.
Kena soal selidik bagai.
Tapi oke jugak la dorang buat begitu.
Pelik tapi benar.
Menyusahkan sangat, tapi aku ni, ikut je laaa.
Gpun, aku belum faham betul lagi apa dorang pihak poli kami ni nak. HAHAHAA *ketawa jahat



Bingung dan blur jugak la aku baca setiap arahan yang perlu dibuat.
Lepas aku baca semua yang ada di laman web poli ni kemarin.
Aku terus geleng kepala dan X kan laman web POLIKU tu.
Serius! Aku tak faham langsung!
Ada sesiapa yang boleh tolong jelaskan kat aku tak?
Apa dorang nak sebenar-benar-benar nyaa???
Kalau takde nak gtaw, takpelah, nanti aku faham sendiri lagilaa. *merajuk
Buat masa ni aku malas nak fikir dulu laaa. 

Btw, semalam ada makan arwah mak sebelah mami.
Ramai la manusia-manusia yang hadir, sampai aku tak cukup tangan nak salam. *cewah!
Nasib baik gak dorang buat catering!
Kalau tak, aku la si tukang cuci pinggan mangkuk periuk belanga kat belakang! HAHA *buat-buat happy
So aku nak pose kan satu pict dari kami.


Btw, kami semua pakai serba hitam last nite.
Mami punya plan. HAHAHAHA *ketawa jahat lagi
Macam kartun pulak aku tengok pict ni! *huwarrgggg

P/S : Tak semua benda kita buat boleh membahagiakan kita. So dalam hidup, seimbangkan apa yang perlu. Kadang-kadang disaat kita ketawa gembira bahagia tu boleh menjadi saat kesedihan yang teramat perit buat kita. Macam aku, bila aku bahagia mawpun gembira, aku tak lupa untuk saat sedih aku. Sebab aku takut bila hati mulai gembira dan bahagia, kita lupa ada yang masih bersedih dan tak happy. Dan boleh kemungkinan kita lah insan yang amat sedih itu.
PEACE ............ :'))

* pahitpun itu ku tersenyum............


♥ hidup ini indah tapi tak seindah surga. ingatlah Allah sentiasa ada untuk kita. Amin :') ♥

01 May 2013

♥ setahun dah berlalu laaa ♥


" ku pilih hatimu, tak ada ku ragu. mencintamu adalah hal yang terindah. 
dalam hidupu ku oh sayang. kau detak jantung hatiku.
setiap nafasku hembuskan namamu. sumpah mati hati ingin memilihmu.
 dalam hidup ku oh sayang. kau segalanya untukku.. -ku pilih hatimu"

Hello dan assalamualaikum sayang sayang semua.
Kemungkinan entri aku kali ni agak menyentuh perasaan serta menusuk anak panah.
Dan juga, akan terasa bait-bait madah aku ni.
Sebelum aku meneruskan madah-madah dan amanat-amanat ku ini.
Terlebih dahulu aku minta maaf dan ampun seandainya entri kali ni amat PANAS daripada biasa.
Sebab one day ni, tetiba je aku teringat2 masa lalu.
Tambahan lagi dengan tarikh hari ini. :'D


" Waktu terus berlalu, tanpa ku sedari yang ada hanya AKU DAN KENANGAN.
 Masih teringat jelas, senyum terakhir yang kau beri untukku...-rahsia hati"

Yaa, setahun dah berlalu.
Permulaan MEI kali ni, memang amat terasa kehilangan tu.
Memang teramat lama dah perkara ni berlalu.
Teramat lama.
Tapi aku hairan, kenapa ia masih segar dalam ingatan?
Setahun lalu, aku kehilangan segalanya.
Aku kehilangan kebahagiaan.
Aku kehilangan gelak tawa.
Aku kehilangan diri aku.
Dan aku kehilangan semuanya!
Dalam tempoh setahun ni, macam-macam cara aku dah buat.
Macam-macam benda aku dah lakukan.
Untuk melupakan segala kenangan.
Untuk melupakan segala kepahitan dan kemanisan.
Untuk melupakan siapa dia dalam hidup aku suatu masa dulu.
Untuk membuang segala perasaan yang masih tersisa.
Cuba untuk bahagia dan ketawa.
Dan cuba untuk bukak buku baru.
Tapi semua tu SIA-SIA je aku rasa.
Ternyata semua tu tak dapat nak buang segalanya.
Semakin aku buang perasaan aku, semakin tu perasaan ni hadir.

Bayang-bayang dia tetap aku nampak.
Dan tetap menjadi bayangan abadi buat aku. -,-"
Segala kenangan kat sini semuanya masih jelas.
Kenangan tu banyak sangat, banyak-banyak sangat. -,-"
Kadang-kadang aku cuba tipu diri aku dengan menidakkan semua ni.
Tutup kedua-dua mata ni untuk cuba menidakkan segalanya.
Tapi? Ermmmm... *kedengaran keluhan tu

" sulitku untuk melupakan mu. kerna hanyalah wajahmu. 
yang selalu terbayang olehku setiap waktu...-berharap kau kembali"

Dulu, dialah abang, dialah teman dan dialah sahabat.
Di saat aku susah maupun senang, dialah yang selalu ada.
Kadang-kadang famili ada banyak benda yang dorang nak handle selain aku.
So dialah penyelamat time tu.
Suka duka gembira ketawa sedih keluh kesah kami sama-sama.
Itu yang buat aku ingat dan hargai sampai sekarang.
Even aku ni suka mengeluh, merungut, membentak, dia tetap layan gak.
Even ada masa dia tengah marah ker, sibuk ker, apa ker, dia tak pernah lupa tanya diri aku.
Apa aku buat, dah makan ker belum, cam mana kelas, study pa semua.
Dia terima aku seada nya. -,-"
Siapa aku sebelum nya. -,-"
Dia cuba untuk bahagia dan menceriakan hidup aku.
Dia cuba jaga aku sebaiknya.
Dan pada masa yang sama dia korbankan kebahagiaan dia.
Dia korbankan perasaan dia.
Sampai satu detik tu, aku jadi rasa bersalah dalam hidup dia.
TAPI! Dia cuba jaga hati aku sebaik mungkin.
Dia cuba untuk menjadi yang terbaik.
Dia cuba untuk mencintai sepenuhnya.
Semua tu dia buat hanya untuk aku.
Yaaa UNTUK AKU MASA TU!

"Ku ingin kau berada disisi ku. dalam waktu sukar atau bahagia. oh cinta panjatkanlah minta hamba ini.

Cinta, berikanlah kekuatan, untuk meniti cubaan dariMu. semoga hari kami kembali menyinari, jalan ini..-kembali"

Tapi kenapa aku lepaskan semuanya? KENAPA? -,-"
Takpelah, semua yang terjadi ni ada hikmahnya.
Itu lah yang dia selalu cakap kat aku.
And one more thing, Allah selalu ada untuk insan yang sentiasa bersabar.
Tak pernah aku lupa semua nasihat dia.
Semua yang aku buat ni demi kebahagiaan dia sebetulnya.

And now.................................
Aku bukan siapa-siapa dalam hidup dia lagi.
Aku dah tak penting lagi.
Hati dia bukan untuk aku lagi.
Hati dia dah termiliki sekarang. :'D
Cukuplah aku melihat dia tersenyum dan bahagia.
Cukuplah dia disayangi seseorang yang boleh menghargai dia.
Aku tak cukup sempurna untuk menjadi seorang yang terbaik dalam hidup dia.
Dia berhak untuk pilih kehidupan dia yang lebih baik.
Aku akan tetap tersenyum dengan apa jua yang dia pilih dalam hidupnya.
Aku akan sentiasa doakan yang terbaik buat dia.
Dia selalu dalam doaku.

" dan jika, dia lebih dari ku. lebih baik untukmu. 
ku bisa terima... -kau harus terima " :')

Memang ku akui, selepas dia pergi, memang takde teman ketawa lagi.
Takde teman nak meluah.
Takde teman nak bercerita.
Takde teman nak mengadu.
Takde teman untuk gaduh-gaduh manja.
Tapi aku kena terima hakikat tu.
Semua tu dah takde.
Dah hilang.
Dan takkan kembali lagi. Kan....

" Selepas kau pergi, tinggallah disini ku sendiri.
Ku merasakan sesuatu, yang telah hilang di dalam hidupku...-selepas kau pergi"

Hati ni tak pernah mengharap apa-apa lagi dah.
Cukuplah dengan quota 4 kali tu aku cuba selama ini. *sebak masa tu
Jawapan tetap sama.
Apapun, cukuplah dengan menanti dan terus menanti.
Sampai satu masa aku jumpa jawapan yang sebetul2Nya dan kepastianNYA.
Aku tak kisah kalau aku tak kecapi kebahagiaan masa ni.
Cukuplah juga untuk aku tengok dia bahagia. :D
Cukup oke, jangan paksa oke, jangan paksa!! *dialog Nabil Raja lawak

" seandai kau tahu, apa yang ku mahu. mahukah dirimu? tuk mendekatiku? dan aku tak bisa.
memaksa dirimu. walau dalam tidur. ku kan menantimu hingga akhir nanti...-sofea jane"

Babe! Setahun dah babe.
Lama sangat dah tu.
Takkan takde niat nak bukak buku baru?

Bukan aku taknak bukak buku baru.
Cuma belum masa.
Hati tak boleh dipaksa.
Kalau dipaksa pasti takkan baik.
Pasti semua akan jadi hancur!
Segala kenangan dengan dia tu amat berharga dan ternilai dalam hidup aku.
Aku tak mampu nak gantikan semua tu dulu.
Aku rasa bersyukur sangat, dia pernah hadir dalam hidup aku dan sentiasa buat aku bahagia.
Biarlah jodoh tu datang sendiri.
Kalau ada, adalah. Kalau takde, takpe.

" tak pernah ku mencoba, dan tak ingin ku mengisi hatiku dengan cinta yang lain.
Kan ku biarkan ruang hampa di dalam hidupku...-rahsia hati"

Aku bukan yang terbaik untuk mencari yang terbaik dalam hidup seseorang.
Teramat banyak kekurangan dalam diri aku ni.
Teramat banyak!
Aku takkan membahagiakan diri aku ketika hati tengah kecewa.
Yang itulah paling sakit sekali kat dunia ni taw!
Time kecewa tu, biarlah diri ini tenang dulu.
Bila segalanya dah okey, inshaaAllah, ada juga kebahagiaan nanti.
Jangan tersalah langkah.
Hidup ni sekali jeee.
Pengalaman mendewasakan kita juga.
So sabar dengan apa yang mendatang.
Kita tak taw apa akan jadi kat kita lepas 5 6 7 tahun dari sekarang.
So tak yah gelojoh sangat. Hehehe

" aku tahu dimana nak cari cintamu. disini tak mungkin mengalah dengan apa yang mendatang.
yang ku tahu, ku cuba terbaik untukmu yang indah jadikan kenangan yang luka perbetulkan...-begini caranya"

Aku akan simpan kenangan dia sampai bila-bila.
Kenangan yang teramat manis dan indah pernah aku kecapi suatu masa dulu.
Tak maw ganti, tak maww!!!!
Biarlah ia terganti dengan kenangan lain dari yang lain.
Kenangan yang tak mungkin sama dengan kenangan ketika bersama dengan dia.
Itupun kalau aku mampu. KALAU MAMPU. *rasanya aku takkan mampu

"aku bukan lemah tanpa cinta, hanya tidak mampu sendiri tanpanya.
biarkan aku menangis kerna derita. dia hadir memutarkan mengajar aku erti cinta. 
namun semua tidak seindah ku sangka... -dejavu" 

UNTUK DIA *aku tak taw la dia taw ke tak entri ni :

" Terima kaseh untuk segalanya. Yang pernah kau beri. 
Amat ku hargai. Semua ku simpan didalam hati... -terima kasih"

Thanks for the memories too.
Awak tetap terbaik dan terhebat dalam hidup saya.
Sebab tu sampai sekarang saya tak mampu nak cari pengganti dalam hidup saya.
Btw, saya minta maaf. 
Saya taw, awak tak suka bila kita ingatkan sesuatu tarikh tu.
Dan menulis segalanya pasal ini.
Takpelah, menulis dan membicara tentang awak dah cukup buat saya tersenyum sekarang.
Saya nak awak happy dengan dia.
Saya selalu doakan kalian berdua.
Hati awak memang untuk dia dari dulu kan?
Dia beruntung dapat awak.
Jaga dia baek-baek.
InshaAllah, awak pasti bahagia dan tersenyum.
Sebab saya taw, awak cari yang boleh buat awak terasa dijaga dengan sempurna.
Dan sentiasa memahami dan terima siapa awak.
InshaAllah.
Ameenn... :')

" ku anggap selamanya tak pernah berubah, kasih dan cintamu teguh untuk aku. 
namun bukan aku akhirnya cintamu. ini takdir engkau milik dia.
biarkan hati ini, merawat luka nya sendiri. membuang cinta lama terbenam dalam hidup ini... -cinta kaseh"

* lukisan kat bawah ni, tetiba je buat aku teringin nak lukis. SORRY. 


*kini hanya tinggal kenangan, hanya waktu menentukan kita kan bersama*

" hidup ini tak seperti yang kita harapkan. Ketika kita mencari bahagia, ia seakan jauh meninggalkan kita. Tika kita ingin melupakan kedukaan, ia seolah-olah semakin kerap mengekori. Siapa kita untuk menolak setiap yang ditentukan-Nya? Siapa kita untuk berasa lebih kuat daripada Dia? Ada waktu-waktunya, aku seperti tidak percaya melalui saat melukakan itu. Mengenali kau merupakan kenangan pahit dalam hidupku. Namun disisi lain, aku melihatnya sebagai saat terindah yang tak mungkin dapat aku temui lagi sampai bila-bila. Begitu pun, menulis dan menyebut nama mu di kejauhan begini masih menjadi perkara terbaik yang tetap akan aku lakukan untuk selamanya. Moga ada waktu untuk kita bertemu. Moga ada ruang untuk kita berbicara.. Ku biarkan rindu berlalu.... "

Tersenyum bukan bermaksud bahagia. Bersedih bukan bermaksud kecewa. Tapi ia hanya sebahgian daripada kehidupan. Bahagia itu hanya menutup jalan derita dihati. Dan aku pasti, suatu hari nanti bahagia yang dicipta dengan penderitaan ini menjadi  kebhagiaan yang terindah dan abadi disii Allah. Ameen.. -emildzajayy

P/S : takde niat nak buat entri macam ni. Minta maaf kalau ada pihak yang marah. Ini pun dah cukup membuat aku bahagia walau perlu begini. Hanya luahan hati yang dah lama sangat terbuku. Pendam sorang2. Dah lama jugak tak buat entri merapu macam ni kan. Hehehe btw, tadi pergi airport, kalau nak taw, aku tersentap. Airport ni lah aku tunggu dia berjam-jam sampai ke Kuching dan temankan dia sehingga dia masuk kapal terbang. :'D

" Rasa takut kehilangan mu, kini menjelma menjadi nyata. Ku tak bisa menghindar,
 MUNGKIN CINTAKU TELAH USAI...-lara hati"

Dengan lirik lagu kita dapat bagitahu segalanya.
PEACE................ :'D *senyum dalam kegembiraan ni!
Salam maaf permisi. Ku undur diri.



♥ hidup ini indah tapi tak seindah surga. ingatlah Allah sentiasa ada untuk kita. Amin :') ♥