My photo
Malaysia
Having a great name is wonderful feelings i ever had. Nurul Emildza Binti Jaya. Born on May 1991. Live at Kuching Sarawak. Borneo blood. Mix bidayuh malay. Having a suck life but still make it wonderful. No one knows what she's feelings until they know her. If they know. If only the knew the truth. But not inside. the best word for describe her " AKU TABAH BERJALAN SEMBUNYIKAN HARAPAN..." - xoxo

01 April 2013

♥ selca carca marba ♥


Assalamualaikum yoo............


* kerna aku rimas gedik mengada-ngada *

Tak taw nak cakap apa. 
Sememamng nya ni la hobi aku masa lapang.
Kalau dah tak taw nak buat apa, aku selca sendiri.
Ayat selca ni aku ambik pun dari blog Akak Yuyu kita.
Selca means = Self capture.
Kesian kan, hobi yang tak mendatang kan faedah. 
Tapi apapun, gambar baru lagi.
Panas lagi dari hp. Har Har Har
Memang teramat annoying dan gediks.
Tapi hakikat aku tak macam tu.
Ni gambar masa boring je tadi.
As long as aku tak kacau hidup orang.
Dan orang tak kacau hidup aku.
Bila tengok lagi gambar tu meluatttttt pulokk dah.
Entri berani mati aku buat ni. Har Har Har

Bukan ni je gambar aku capure sendiri tadi beb!
Banyak lagi.
Lebih banyak dari ni.
Takkan aku nak masukkan semua kat dalam ni.
Nanti apa plak orang cakap.
Har Har Har
Sememang nya bibir ku yang merekah merah bak delima belum masak tu semesti menarek minat.
Ala, time aku tu aku saja je pakai lips merah.
After aku capture2, naaa aku buang balek laa. Har Har Har
Takkan aku nak tonjol kan kemerahan bibir ku itu. CEWAHHH!
Tapi apa motif aku ek?
Bagi tontonan ramai?
Tak leeiiii, aku saja buat entri untuk mengisi perut ku yang keroncong dah ni. (mengisi masa lapang)

Apapun enjoy my entry.
Jangan marah ek, aku letak gambar sebegini rupa. 
You are my friends.
He He He He
Peace yoooo ~


Ku coba tersenyum ~~


* LUKISAN KU BUROKKKK!! *



♥ hidup ini indah tapi tak seindah surga. ingatlah Allah sentiasa ada untuk kita. Amin :') ♥

7 comments:

Diana Kasih said...

Hehehe comel2.. tapi 'selca' tu ape maknanya yee Maresuke Marusa...

Keep update yaa..

Jom cuci mata di sini : Koleksi Kain Pasang Terbaru Tapi Terhad Yee!

Emildza Jayy ♥ said...

selca tu self capture. kan ada tulis kat sana. In shaa allah, akan dicuci mata ni. Hehe

Mohd Ridzwan Abdullah said...

Nice jugak apa...no issue. Word baru ni...SELCA...hehehe :)

Emildza Jayy ♥ said...

Haha mmg la no issue, tp certain org bole jd issue. Ayat selca tu Ambik dr Yuyu Zulaika. Hehe =)

Iema Gurlz said...

perkataan baru nie
hihi.. baru twu.. bley blajar ^^
btw, dtg singgah + follow
http://iema90.blogspot.com/

Emildza Jayy ♥ said...

Hehe dah follow dah blog kamu. Dan selalu jga terjah. =)

fiza saiza said...

heheee..selca...pict gediks tapi gebu tak apa...tetap nampak vogue disitu..hehe