My photo
Some days are just bad days, that's all. It's sad to know I'm done. Tears come from the heart and not from the brain. The good times of today, are the sad thoughts of tomorrow. Let my soul smile through my heart and my heart smile through my eyes, that I may scatter rich smiles in sad hearts.... - emildzajayy

10 April 2013

♥ hobi yang pelik atau tabiat 1 ♥


Well hello, dan assalamualaikum!
Aku tak taw ayat sapa aku ikut kat atas tu.
Tiba2 je aku taip begitu.
Apapun, dah lama tak terjah dalam ni.
So ada entri baru lerrr.
Mesti korang rindu kan dengan entri aku ni!
Kejap mood oke, kejap tak.
Itulah dinamakan lumrah kehidupan.
Tak semestinya kita kena happy dan tersenyum sentiasa.
Kalau macam tu tak mencabar lah hidup.
Take it easy and let it go now! 
Orang lain boleh buat, why not me? In shaa ALLAH!
Selagi aku bahagia kerana Allah. *cukuplerrr
Ermm entri kali ni tentang sesuatu hobi atau pun tabiat?
Tabiat ker? TEBIATTTT???

Den nak kaborkan ni haa, hobi den ni poleekk sikit.
Uihnaa, betul ka ayat aku tuh? *negori sembilan mari (kang kena hempuk dek dorang baru taw!)
Aku try-try jee, apa yang terlintas di cerebrum cellebrum aku ni sampai ke medulla oblogata.
Apala yang aku carutkan ni kan.
So entri kali ni aku cerita sekett pasal hobi aku yang pelik.
Ada kot dalam 3,4 jenis hobi yang pelik aku org tak taw sangat.
Tapi kali ni aku bagi 2 je lah dulu. Andd...
Sampai satu time masa tu hobi aku dihidu oleh orang rumah. HAR HAR HAR! * gelak sampai cabut gigi

Hobi pertama yang pelik dan mengjengkelkan :
Mungkin hobi aku ni ada kot kat certain manusia atau memang seramai manusia selalu buat.
Tapi dorang-dorang abg2 akak2 macik2 pacik2 yang buat tu confirm time tengah hari panas terik sampai rasa matahari tu atas kepala. Itu je time dorang rasa tepat untuk buat hobu segini.
Tapi aku tak pulak, time hujan ker, panas ker, mendung ker, kilat continue mengontinue ker.
Aku tetap gak ngan hobi pelik ku ni iaiaiiaituuu :
DUDUK DI DEPAN PETI SEJUK!
Paling lama aku boleh bertahan depan peti sejuk 20 minit!
Aku tak taw la apa kejadahnya aku buat kat depan peti sejuk sampai lama cenggitu.
Nak kata masak ambik barang kat dalam peti sejuk, mak oiii.
Tak dakk pulokk!
Especially, time pagi-pagi.
Time semun-semun je rasa, tengah kesejukkan yang ramainya saat tu masih dalam selimut.
Bukak je peti sejuk, aku duduk lah bersimpuh, sambil termenung.
Sampai satu time tu, my mom turun kat bawah then dia tegur.
" apa dibuatnya tu si nurul oiii, takde nya pizza kuar dalam peti sejuk tu"
Aku pun tersedar la sambil menjawab " Tak sedar pulak la mami..Ingatkan nak ambik air utk minum"
Memang masa tu, aku nak p ambik air.
Tapi aku memang suka la dok depan peti sejuk.
Bagi sesiapa yang baru taw tu, hehehe jgn heran ek.
Kalau satu saat satu masa satu detik dan satu ketika nanti peti sejuk rumah korang aku buat begitu! :D

Hobi kedua yang drastik dan unik serta gila :
Hobi aku kali ni aku tak taw kalau ada yang salu buat.
Tapi salu gak aku dgr pasal hobi aku ni persis macam orang lain.
Mungkin ramai kot. Lebih2 lagi kat Hospital BAHAGIA LALLALLAALL~
Iaiiaaiittuuuu :
CAKAP SORANG-SORANG SAMBIL GELAK!
Korang suka cakap sorang-sorang tak, suka gelak sorang2 tak?
Aku ni tak taw la, mungkin buat tebiat kot.
Cakap sorang-sorang ala2 macam ada org je kat depan aku pastu gelak, senyum2.
Hobi aku ni pernah lah dikesan oleh adik aku Fara.
Malu lah jugak masa tu dia tegur.
Yelah tengah cakap sorang depan laptop senyum2 ni mana tak nya kena tegur!
Masuk-masuk je dia ke bilik, terus tegur aku.
" Ko oke ker? Sampai cakap sorang2 kat lappy tu. Nak kata ko tgh skype tak pulak!"
Aku pun tersentak laah, terus menjawab : " takla, aku tengah menyanyi je ni pun, ko tu buta?" *cover
Memang malu giler la masa tu.
Sebab aku memang suka cakap sorang-sorang, senyum gelak sorang2. Har Har Har
Kadang-kadang diluar jangkaan.
Kadang-kadang aku sendiri tak sedar.
So bagi sesiapa yang tak taw, kena hati-hati lah yek.
Dan pada sesiapa taw tu, memang pernah lah mengalamninyerr.
Takut pulak aku kena cop * orang gila bertauliah dan cute pula!

P/S : Jauh-jauhkanlah dengan hobi begini. Takut nanti sampai ke tua. Kang orang ingat ko tu nyanyuk! Har Har Har. Tapi best aperr, unik je hobi aku ni. Aku pun tak perasan kenapa aku ada hobi begini. *buang tebiat kot

So sampai disini saja lah hobi aku ni ek.
Nanti aku gitaw lagi apa yang pelik dan unik pasal aku.
Dengan ini aku tayang kan wajah aku baru hangat dalam hp hari ini punya! MY SELCA~


Time aku send gambar ni dalam laptop kan satu ayat je kuar kat mulut aku, "macam barbie doll!"
Barbie doll ker SARIP DOL!! * gelak sambil goleng2 kaki ke atas sambil mata berair

Time aku tengah SELCA ni, lagu KARAM by Zabarjad berkumandang kat station SINAR FM!
Station favourite oke.
Mana ada perempuan umur 18 tahun macam aku ni layan radia Sinar FM kan.
Aku sorang je. *perasan sikit umur 18 padahal 22 tahun dah!

Aku nak nyanyi seket laa untuk lirik yang paling aku suka:
" perlukah aku terus mengharapkan? Camar yang hilang kembali ke sarang. Apakah masih ada kerinduan? Yang tersimpan dihatimu sayang.....?" * berangan jap 

Time lagu ni berkumandangkan, otak aku otomatik terus berlegar-legar kenangan lalu.
Yela the one and only aku pernah bawak lagu ni sama2 dengan TUUTTTT sambil dia main gitar.
Sambil jerit-jerit time tu.
Aku je ker yang mengingati semua ni? OH TIDAK!
So bila teringat kenangan dulu, kena senyum LIKE THIS! OKEEE?


* pahitpun itu ku tersenyum
Bawah mata hitam tak leh elak! Akibat suka tidur lewat. :B

PEACEE ALL. =)


♥ hidup ini indah tapi tak seindah surga. ingatlah Allah sentiasa ada untuk kita. Amin :') ♥

28 comments:

fatin aziz said...

wow cakap sorang2 sambil gelak..org boleh label benda lain ni..hahaha

Condoriano said...

I bet you have an imaginary friends? x)

Emildza Jayy ♥ said...

Haha memang org akan label lain. =P

Emildza Jayy ♥ said...

Haha i think! XD

farah deena said...

seram jugak hobi awak ni.hehe

Emildza Jayy ♥ said...

Mana tak nya seram. Takut pulak org cakap gila kan. Tapi sometime tu fun buat benda org tak pernah buat. Haha

Cik Rose said...

salam singgah dah follow
http://www.bingkisanrosey.blogspot.com/

Farra Kikibum said...

haha..yg ckp sorang2,gelak tu saya takut..XD

Emildza Jayy ♥ said...

Oke. =)

Emildza Jayy ♥ said...

Jgn la takut, tak makan orang pulak. hehe =))

Cik Fieka Wafa said...

Lebih tertarik dekat warna lipstick tu laa. Merahnyeee! Hehe

Wahyu Alfiansyah said...

First, thanks for follow me and already follback Cik..

Heran same hobby duduk depan peti sejuk.. Its a pleasure? :D

Emildza Jayy ♥ said...

Try lah if nak terasa keseronokan nyer. Hehe

Emildza Jayy ♥ said...

Merah bukan sebarang merah tu dek. =)

zeera rahman said...

Tak brani pakai lipstik merah sbb kite gelap :)
awak sangat cantik !

Emildza Jayy ♥ said...

Haha saya pun gelap dek. Cantek tak pulokkk. Ala, pakai kejap je tu. T padam balek. =)

nasiruddin said...

jgn buang tebiat dah..hehehehhehe...joke2 je..ngeee

Diyana Hani said...

auw...slalu jgak pakai lipstik merah ang2 mcm tu...

Dylla Abas said...

hasih...2 hobi tu mmg pelik la..tp mata lebih t'tumpu kat lipstik merah :)

p/s : follow u back!

Emildza Jayy ♥ said...

Hahaha oke je pun buang tebiat tu.

Emildza Jayy ♥ said...

Tak selalu. Sekali sekala jee. Knpa? Diyana salu ker? Hehe

Emildza Jayy ♥ said...

Haha tahap gaban warna lipstick tu kan. Saya sukeee. <3

Hafizah Alsa said...

duk depan peti ais mang hobi ak bleh bla. haha

waddah jannah said...

ahahha,, ada gak duduk depn peti ice,,
ika slu jugk ckp sorg2 ps2 ketwa,,

Emildza Jayy ♥ said...

Hahaha kan kan kann..

Emildza Jayy ♥ said...

Hiihihih try lagi, mesti best.

Niena Reen said...

wah unik gila hobby akak erk. hikhik. cakap sensorang? itu mungkin lebih membahagiakan. :D

Emildza Jayy ♥ said...

Sangat-sangat membahagiakan hobi akak semua ni. :D