My photo
Some days are just bad days, that's all. It's sad to know I'm done. Tears come from the heart and not from the brain. The good times of today, are the sad thoughts of tomorrow. Let my soul smile through my heart and my heart smile through my eyes, that I may scatter rich smiles in sad hearts.... - emildzajayy

02 March 2013

♥ hari terakhir ♥


Assalamulaikum ya kalian semua.
Lagi buat apa petang-petang macam ni?
Aku dok ruma je pun.
Takde benda nak dibuat so aku memblogging kan diri aku.
Btw, happy MARCH yee semua.
Harap bulan ni bulan terbaik.
In Shaa Allah, banyakkan berdoa.
Semoga rezeki dilimpahi olehNya.
Macam aku, mungkin bulan ni satu permulaan kot.
Yela, kena cari la job baru.
Nak lama-lama kat sini pun mana boleee.
Dah cukup tempoh untuk timba pengalaman baru.
So kita buat tak taw je la kann.
In sha ALLAH, rezeki ada dimana-mana sayang.
Janji hati tu terbuka untuk menerima even berat pun.
Jangan di tolak rezeki yang dah ada yeekk.

Sepanjang aku di ofis, ni kisah semalam laa.
Dok sibuk-sibuk bosan sampai tahap maksimum!
Aku p la lukis gambar kartun.
Padahal gambar tu menunjukkan aku dah tahap kebosanan.
Al maklumlaa, start bulan baru, hidup pun baru laa.
So sebahagian lukisan aku yang tak berapa nak cantek sangat laa.


" aku rasa dah cukup besar kot buat tengok. Ni la saat-saat terakhir penghabisan kan "

Walau tak seberapa, cukupla ni.
Untuk melepas kebosanan dihati.
At least terhibur gak hati yang tengah busan teramat.
Sebetulnya, aku banyak baca novel.
Biasala, dah takde keja.
Dan tak dibagi kerja, nak buat apa lagi kan.
Selain baca novel, aku memang suka lukis-lukis macam ni.
Belum lagi aku lukis wajah manusia. TETTTT!!!
Tu hobi lama. Malas nak lukis-lukis sangat.
Sekarang ni lebih suka lukis kartun jee.
Tak la aku perlu pakai 2b dan pemadam kan.
Sebab lukisan kartun aku kat atas ni pakai pen je. 
Tu aku edit.
Biar nampak sikit.
Tak caya kerr? Aku pakai pen jee?
Kalau tak caya, tengok betul-betul. 
Ada kesan liquid paper gak kat sana.
Akibat rasa hebat, habis laaa tak leh padam.
Sebab pakai pen kan.
Bukan selalu rasa hebat.
Sekali sekala baa.
Ndak juga salah kaann?
Cewaahhh!! 

Mesti korang ingat aku ni budak sabah kan?
Kes tu, tunggu entri baru lagi k. 
Aku budak  mana, asal mana, pa suma.
Sebab ada budak tegur aku, aku ni budak semanjung la, sabah laa.
Tapi more ke sabah laa.
Ba ba, kesian kann.
So korang rasa budak mana aku ni? Aku nak tutup semua info aku.
So bole la main teka teki. Hehehe
Apapun, tunggu je lah entri baru aku.
Yela, mana taw korang rajin nak jenguk blog aku yang hampeh dan taw mengarang je kan.
Ala, tempat nak buang masa sini la pergii.
bab lama dah rasanya tak blogging ni.
Aktif kat sini pun oke baaa.
:D

Last drawing from me :


"tabahlah hati ini Ya Allah"
Lukisan ni aku buat time aku betul-betul down tempoh hari.
Lukisan diwajah tak sama dengan lukisan dihati.
KAN????
Peacee........................

P/S : Aku persembahkan lagu LALUNA - LARA HATI dalam blog aku ni. Tak taw lagu baru ke lagu lama. Apapun, lirik dia betul-betul menggamit rasa. Tapi aku tolak laa tepi-tepi perasaan ni dah. Aku tak fikir apa-apa sekarang. Sebab aku penat dah kott. Biarlah sendiri begini. Aku pun cuba bahagiaa sekarang walaupun pahit takde siapa-siapa disisi untuk ku luah semua rasa. Allah sentiasa ada buat aku. Janji dia bahagia. Aku turut bahagiaa. :'D

"tak yah dengar sangat, dalam blog aku ni dah ada lagu dia yang berkumandang punn.."



♥ hidup ini indah tapi tak seindah surga. ingatlah Allah sentiasa ada untuk kita. Amin :') ♥

10 comments:

MarnieyZ said...

comel je gmbr kartun tu. hehe. smoga dpt kerja baru ;3 btw, followed you back!

Emildza Jayy ♥ said...

Hahaha cam tak je comel dia tuu? :D

♥ Miss Hearty ♥ said...

alololo...tomeinya dia lukis karton tuw..heeeee ^^

Emildza Jayy ♥ said...

haha comel la sangat. :D btw, thankss.

✿‿✿Princess Fyda ✿‿✿ said...

Waaa.. pandainye melukis .. Hehehe , comel sangat ..

Lady Jaja said...

ehehe.. comel2... pandai lukis.. hehe..

Emildza Jayy ♥ said...

Comell ek? :D thankss.

Emildza Jayy ♥ said...

tak pandai sangat. Kartun je pun tu. haha :D

Puteri Mama said...

comey kartun tu...pndai nyer dia lukis....suka :)

Emildza Jayy ♥ said...

Haha takla pandai sgt. Lukisan biasa2 jee. Btw, thankss. =)