My photo
Malaysia
Having a great name is wonderful feelings i ever had. Nurul Emildza Binti Jaya. Born on May 1991. Live at Kuching Sarawak. Borneo blood. Mix bidayuh malay. Having a suck life but still make it wonderful. No one knows what she's feelings until they know her. If they know. If only the knew the truth. But not inside. the best word for describe her " AKU TABAH BERJALAN SEMBUNYIKAN HARAPAN..." - xoxo

19 February 2013

♥ pendam ♥


ASSALAMULAIKUM!
Entri kali ni kes pendam pendam.
Awat pendam?
Ku pendam sebuka duka kaa nii?
Kott laa..
Sebab aku tengah layan lagu ni pulakk. Hehehe

Sejak akhir-akhir ni, ada benda buat aku RUNSING!
Tah, sampai bila nak sorok.
Sampai bila nak pendam.
Sampai bila nak sembunyikan.
HAL TERBESAR DALAM HIDUP!! 
Uih macam nama album ARMADA PLAK.
Kadang-kadang buat aku jadi sedih bila perlu kenangkan bab-bab segini.
Kenapa kali ni lambat pula?
Perlu ker untuk aku sentiasa berhadapan benda yang tak normal begini?
Ya Tuhan! Can i be like before?

Normal. Bebas. Gembira. Kuat. Tak susah hati. Seperti dulu.
Sekarang aku pamer ketabahan dan kesabaran je kann.
Adoiiyaaiipunnnyerr..
Kali ni betul-betul runsing.
Before ni oke je pun.
Smooth jee.
Just kali ni?
Awat naa?
Takkan datang lagi masalah dulu?
Orang besar pun dah cakap, it will be normal.
Normal tengkorak hang!!
Benci bila perlu hitung hari bagai.
Nak dekat tanggal 20 broo!
Apasal pulakkk!
Hal begini buat aku imbass lagi.
Kenapa? WHY? Atau WTH!?
Harus ker aku pendamm.
Sakit laaa weii...
Aku benci bila perlu begini.

Takde untuk masa depan ker?
Untuk buat keluarga kerr?
Ya ALLAH! Aku takutttttt............
Macam bodoh je kann.
Tak pe lah.
Nak buat cam mana, dah jadi.
SO kena redha la ujian dibagi.
Mungkin PEMBALASAANNN!!!
Orang tak berguna macam aku.
Hahahhahahahhahaha....................
So kenalah terima hukuman nyer dengan setimpal!

Tak taw nak luah kat mana.
Luah sini je la.
Even orang tak taw apa aku gtaw ni.
Dan tak faham. Hehehe
Sendiri maw ingatlaa.

Aku senyum bukan tanda aku bahagia.
Aku sedih bukan tanda aku kecewa.
Disebalik sebuah pendam tu ada duka.
Duka yang belum tentu orang dapat fahami.
Sebab aku je yang taw. KOTTT!! =)

Lastly from me :


Suci dalam debu ba ni.
SUCI LAH SANGAT!
Tayang wajah yang berseri jap. =P
Peacee yooo.


♥ hidup ini indah tapi tak seindah surga. ingatlah Allah sentiasa ada untuk kita. Amin :') ♥

2 comments:

shahzik said...

k ttbe rase nak tau ape yg d pndamkan tuh. HAHA

Emildza Jayy ♥ said...

Erk? Hehe =)