My photo
Malaysia
Having a great name is wonderful feelings i ever had. Nurul Emildza Binti Jaya. Born on May 1991. Live at Kuching Sarawak. Borneo blood. Mix bidayuh malay. Having a suck life but still make it wonderful. No one knows what she's feelings until they know her. If they know. If only the knew the truth. But not inside. the best word for describe her " AKU TABAH BERJALAN SEMBUNYIKAN HARAPAN..." - xoxo

22 February 2013

♥ HAPPY BIRTHDAY ARWAH YASMIN J HUNWICK ♥


Assalamulaikum untuk semua.
Sebelum memulakan entri aku kali ni.
Sama-sama kita doakan kesejahteraan ARWAH YASMIN.
Semoga dia ditempatkan di kalangan orang beriman.
Dan selamat ulang tahun buat Arwah Yasmin. 
Genaplah Arwah 18 tahun di tahun ni.
Tapi sayang, Allah lebih sayangkan dia.
Di usia muda 17 tahun, Arwah pergi buat selamanya.
Dan tak sempat untuk menduduki SPM.
Ya Allah, walau aku baru tau kisah Arwah Yasmin ni.
( Thanks my cousin, bagi maklumat ni..)
Tapi bila aku baca semua pasal dia, betul-betul membuka mata.
Even hampir setahun sudah ketiadaan dia (3June2012)
Mungkin nama dia masih jadi sebutan.
Lebih-lebih lagi buat familu tercinta Arwah.
Aku tersentuh setiap kali baca blog ARWAH YASMIN J HUNWICK ni.
Klik -------> Her illusionist .

Mungkin adanya blog dia ni yang sering di update oleh ibu dia sendiri. 
Boleh dijadikan pengubat rindu buat keluarga arwah.
Sebelum Arwah meninggal, aku sempat baca dlm blog budak-budak, yang arwah menceritakan sesuatu.
Sampai dia tak nak tidur malam.
Gara-gara takut bermimpi pelik.
Ni salah satu gambar yang aku ambik dari blog budak.
Gambar dari instagram dia sendiri.


Apa maksud mimpi dia?

Dan satu lagi gambar yang buat orang sekeliling memang terkejut.
Kuasa Allah, sebelum tiba sakaratulmaut, pasti banyak benda aneh terjadi.


" This book kinda quite interesting "

Ermm betul-betul membuka minda kitaa semua ni kan.
Kalau nak lebih tau pasal ni, just Klik -------->> TEMANMU 
Mungkin lebih teruja.
Sebab semua prihal Arwah dia ceritakan.
Sebelum Arwah pergi dan tanda-tanda tu memang orang sekeliling nampak.
Aku yang baca boleh terbayangkan semua tu.

Aku bukak entri lama-lama Arwah.
Kebanyakkan entri lama dia diupdate oleh ibu dia sendiri.
Itu pun, semua yang Arwah "draftkan"(untuk simpanan masa akan datang kot).
Mungkin Arwah tak sempat untuk post.
So ibu dia postkan untuk kenangan.
Klik ini ---------->> DRAFT STORY
Kalau rajin, baca je lah semua entri dia bulan 6 2012.
Selepas kematian Arwah Yasmin 3.6.2012.
Ibu dia sengaja updatekan segala-gala entri dia yang telah di draftkan.
Macam tau2 je kan dia tak sempat.
Ya ALLAH! Sungguh tak disangka.

Apapun, yang pergi tetap pergi.
Kita manusia hanya mampu teruskan kehidupan
Jadikan ia satu pengalaman hidup.
Dan pengajaran penting.
Tak selamanya kita begini didunia.
Orang boleh ludah kita dengan atas kesalahan-kesalahan.
Tapi tak pernah ingat kesalahan sendiri.
Allah Maha Adil.
Dia menentukan mana terbaik dan terburuk!
So sedar-sedarlah ye.
Aku pandai je nasihat.
Tapi sendiri? TEMBELANG JE LEBIH!

And lastly, HAPPY BIRTHDAY TO ARWAH YASMIN JOHAN.
Walau aku tak seberapa tau pasal Arwah, tapi dia jadi topik utama dan hangat.
Dia bukan artis atau model. 
Cukuplah sebagai model buat pedoman untuk semua.
Aku sertakan gambar Arwah.
Arwah ni mix blood.

Yasmin Johan

22 Februari 1995 - 3 Jun 2012
Al Fatihah.

Wasalam.....................


♥ hidup ini indah tapi tak seindah surga. ingatlah Allah sentiasa ada untuk kita. Amin :') ♥