My photo
Some days are just bad days, that's all. It's sad to know I'm done. Tears come from the heart and not from the brain. The good times of today, are the sad thoughts of tomorrow. Let my soul smile through my heart and my heart smile through my eyes, that I may scatter rich smiles in sad hearts.... - emildzajayy

01 January 2013

♥ masuk ke tahunan 2013 ♥


CLICK THIS PICTURE ! ! ! :D

Happy New Year atau lebih enak di ucap dalam bahasa melayu bako Selamat Tahun Baru :D
Hari yang baik di tahun baru? Baguslah! Semoga anda sekalian diberkati olehNya.

Dibulan baru di tahun baru dan jam yang baru ni rasanya takde azam untuk tahun ni. Haha
Nak buat azam apa ek? Kalau azam tahun lepas pun tak tercapai lagi.
Lagi pun, tanak la buat azam azam ni.
Baik ikut je perancangan Allah S.W.T yang memang dah tetapkan untuk kita lepas ni.

Apapun di tahun baru ni senyuman tu kena salu terukir.
Senyum tu ASET dah sekarang.
" Apa pun yang terjadi, ku kan selalu ada untukumu. "
Ada lah sangat! Sepatutnya macam ni. 
" Hadapi dengan senyuman, semua terjadi biar terjadi."
 Haha Betul ker? Lirik dia tu? Entahlah!

Semalam new year sambut dengan gitar dan lappy je.
Haha nak buat cam mana? Takde yang sudi nak ajak kuar kot.
Ala santailaa. Bukan masanyeerr pun kan.
Sabo je laa. Wait and see je la yoo!
Kito ni bermasoo. Ado maso dibawah, ada maso diatas nun haa.
Masa tak mengizin kan dulu aku p kuaqq dari kepompong. Haha
Beri masa untuk mereka mereka mereka mereka yang lain bahagiaa dulu ho. Yihaa!! 

Tak taw lagi la apa yang best tahun 2013 ni.
Kalau dulu tu memang la ramai geng yang temankan sambut.
Siap sambut dengan gaduh lagi masa tu.
Haha maw tak tergelak nyerr bila teringat masa lalu.
Lucu memang la lucu. Tapi hihihih biarlah itukan kenangan.
Kenangan kalau di ingat selalu bole maw menangis tu. Parah den!
BAIK TAK PAYAH LORR!! (ayat terbalik je tu) Haha hakikatnya lain nye pun!

So sekarang tetap kan misi dan visi.
Peluang suda ada di depan mata.
Peluang cinta? NO WAY! Tak terfikir terus dek akal fikiran nusa dan bangsa.
Peluang kehidupan lerr. In Shaa Allah!
Tapi payahlaa, kalau kehidupan tu dirasa sendiri. Kan kan kan?
Tak pe kot. Hehehe
Takde yang sudi dulu kottt.
Kot lerrr, kod baju kod gitar apa2 kod letttew..
Sapa lah sudi kann.
Pandang sebelah mata pun buat tak perasaan la.
Even sebesar tong pun mana nampak jugak. Haha
Hias pakai cantek wangi  mana pun tetap orang dapat hidu bau busuknyerr tu.
Opppssss! Tak stylista gitu. Hahaha SABOR JE LA YOO!

Jadi tak yah la nak hebat sangat dulu dengan diri sendiri masa ni.
Tutup kan segala apa yang ada laaa dulu. 
Biar orang cakap apa CAKAP LAH! Ade aku kesah?
Apa yang kita taw, akan ada bahagia tu nanti. Nantilaaa?
Kalau tak bahagia dengan family sekalipun, bahagia dengan apa yang diri sendiri ada pun cakapla dek non!
Oke? ORAIT BOS!

Baiklah! Selamat Tinggal 2012. Welcome home 2013! Haha
Even banyak mana pun kenangan manis tahun lalu, tetap banyak juga kepahitannyer pun!
Pahitpun itu ku tersenyum ~ :D
Semoga Allah buka kan hati insan-insan yang merasa diri sentiasa tidak rasa bersalah. Amin.
Cos aku ni manusia PALING BANYAK SALAH! Hahaha

"AWAK! AWAK LER. Tak bole tangok perempuan cantek sikit nak jentik! Ingat apa ni? Jentik-jentik kerr?"
Cantek ker hengsem ker kalau perangai macam tu baik tak yah.
Tak semua bole terima kita seadanya. Ingat selalu!
Jadi aku ni kena ingat selalu la siapa aku selama ni.

" Iwak peyek iwak peyek iwak peyek nasi gule
Sampek tuek sampek nenek nurul emildza tetap oke! "

Okelah sangat! Hahaha :D Tipu je tu.
Buat-buat happy je la nong. Nak buek cam mano haa.
Orang lain bahagio jo. So aku buat2 bahagio laa. :DD
Assalamulaikum! Peace ^^Y



♥ hidup ini indah tapi tak seindah surga. ingatlah Allah sentiasa ada untuk kita. Amin :') ♥

2 comments:

Ameliya Shahril said...

Happy new year.Ambil yang jernih buanglah yang keruh.. =)

Emildza Jay ♥ said...

Happy new year too. Okee. :D