My photo
Malaysia
Having a great name is wonderful feelings i ever had. Nurul Emildza Binti Jaya. Born on May 1991. Live at Kuching Sarawak. Borneo blood. Mix bidayuh malay. Having a suck life but still make it wonderful. No one knows what she's feelings until they know her. If they know. If only the knew the truth. But not inside. the best word for describe her " AKU TABAH BERJALAN SEMBUNYIKAN HARAPAN..." - xoxo

14 November 2012

♥ terimbas dulu kala ♥



Kalau nak view lirik dia, kat sini -----------> KLIK SINI

Mesti pelikkan kenapa update lagu ni lagi.
Pagi tadi punya kisah, time nak turun keja, tetiba je lagu ni berkumandang kat radio HOT.FM.
Tercalon dalam muzik-muzik gak. Jangan lupa tengok, Pelangi senja ada gak! Yeaa! :D
Masa dengar lagu ni dalam keta, naseb bek dok kat sit belakang.
Allah, betapa saya mampu menyembunyikan perasaan dan air mata ni.
SEBAK SESANGAT KAWAN! Allah je tau perasaan saya masa tu!
Lagu ni banyak kenangan.
Kenangan kenangan kenangan dan KENANGAN!!
Tak tau cam mana nak bagitau setiap bibit lagu ni.

Ermm, kalau boleh diulang lagi masa, nak je buat yang lebih baik. Kan?
Tapi apakan daya, suratan takdir kan.
Orang pun dah tak sudi.
Lagipun semua yang terjadi, salah saya.
Saya tak leh nak maafkan diri sendiri dah sekarang! :'(
Dilema buat saya tertekan masa tu.
Saya tanggung sendiri!
Tapi takpelah. Tak guna dibahas dah.
Pilihan saya buat memang memakan diri.
Tapi tu semua takdirkan?
Ya saya kena terima takdir!
So saya kena pendam kan je peluang kedua tu.
Untung bagi yg pernah merasa peluang kedua, tapi ttp tak buat yg terbaik.
Peluang kedua, ketiga keempat pun penah diberi, tapi? Tetap tak buat terbaik!!
So NOW! (dgn terpaksa!) saya kena terima dengan hati yang ikhlas.
Redha dengan ketentuan.
Bukan apa, bila di fikir balik, banyak sgt cabaran dan dugaan yang ditempuh dulu.
Dari mula berkawan, sampai kan dicemuh, bercinta dan last sekali?
YAA! KISAH DONGENG SAJA.

Tapi bagi saya, NI KISAH LAGENDA KAMI!
Apapun, buka buku baru je lah. 
Dengan pasrah, saya buka buku baru.
Tinggalkan semua, ITU PUN SAYA MAMPU KE TAK.
Apa yang terjadi pasti ada hikmahnya.
Hari ini berakhir ZULHIJJAH.
Sempena bulan MUHARAM esoknya, semoga hidup sentiasa diberkati.
Buang yang keruh, ambil kan yang jernih.
Tapi takkan saya lupa setiap apa yang terjadi.
Setiap apa yang org buat selama ni kat saya.
Apa yang saya terluka ker apa ker.
Saya biarkan pergi.
Dan juga.
Dosa semalam saya biarlah pergi.
Senakal mana pun, INGAT ALLAH!
Nakal tu tetap ada. Saya tak leh nak buang. 

Apa-apapun, jadikan semua ini satu pengajaran dalam hidup.
Dulu kalau muharam ada teman, tapi sekarang?
NVM~
Ampun maaf jika tersalah kata taip tersakiti disakit and so on.
Ingat janji 5 Tahun lagi.
Selagi mampu untuk jadi yang terbaik.
SALAM 1 MUHARAM SEMUA.

" Kan ku abadikan dikau, suatu kenangan yang manis. Yang tak mungkin aku lupa untuk selamanya.
Kan ku coretkan kenangan mu. Dalam sanubari ku ini. Agar jadi yang terindah di dalam hidupku ini.. "


=) : Kenapa bagi ayg matahari?
:D : Yela, matahari kan sinarkan daun bunga. Sebab tu ayg matahari, b ambik daun.

Okey. Saya simpan dan jaga ni elok2. Terima kasih sebab sempat bagi masa tu. :')) 
Buka buku baru? Saya cuba. D;
Tapi macam mana saya nak lupa?
Kenangan tu sana sini!!
Setiap kali lalui jalan yang pernah dilalui sama2, bayang tu sentiasa ada.
Ya Allah, tabahlah hati hamba yg hina ini sentiasa. Hanya kau yang tau. :'))
Salam. PEACE.

Selamat tinggal buku lama. Kau tetap ku kenang dan sabar menunggu~
"Jika mampu ke kembali mengulangi masa pasti ku tunaikan permintaan terakhir. Kini hanya tinggal kenangan. Hanya waktu menentukan kitakan bersama..- Pelangi Senja "

PRAYFORGAZA!! ALLAHUAKBAR ~



♥ hidup ini indah tapi tak seindah surga. ingatlah Allah sentiasa ada untuk kita. Amin :') ♥

4 comments:

Afasz said...

eh matahari ngn lagi satu tu dalam game kan? sy tgh main game tu.. cute nyeeee

Emildza Jay ♥ said...

Iya, game zombie ni. Sebab dia minat game ni dulu. =)

Nurmikalthum binti Julai said...

assalam, hai nurul, jangan sedih2 hoo. ktk tauk, kmk lately tok baruk2 juak dengar lagu tok. and i love it. bukan nya kmk x pernah dengar lagu tok b4 tok, but just recenty i reliece that the meaning of this song.. i meant very much.. tq :)

Emildza Jay ♥ said...

Sgt bermaksud mi. Thats y sedih sikit. Sikitlaa. So jaga elok2 yg benar2 syg ktk ya. Bila dah khilangan, susah nak dpt balit. Mcm kmk rasa. Tp sikpala, kmk sik mampu nak buat apa. Hanya duduk diam berdoa. :')