My photo
Some days are just bad days, that's all. It's sad to know I'm done. Tears come from the heart and not from the brain. The good times of today, are the sad thoughts of tomorrow. Let my soul smile through my heart and my heart smile through my eyes, that I may scatter rich smiles in sad hearts.... - emildzajayy

16 September 2012

♥ centerkan tajuk post dan sidebar ♥

Assalamualaikum semua.
Hari ni nak buat tutorial pasala blog!
Hihihihi so tutorial kali ni "cara nak centerkan tajuk post dan sidebar"
Yang macam dalam blog Emel ni.
Tapi blog Emel takde lah sidebar. 
Sebab Emel pakai layout untuk satu page je.
So, check it out!

Cara-cara dia :

1. Log in > Dashboard > Design > Edit HTML
2. Then, tekan ctrl + F dan korang cari kod ni

-> Untuk SIEDEBAR

h2 {

-> Untuk POST TITLE

h3.post-title {

@atau

h4 {

3. Copy kod bawah ni :

text-align:center;

4. Then, PASTE kat bawah kod yang korang cari tadi.
5. Jangan lupa save yek. :D

SIAP!! 

* peringatan, back up semua dulu yang ada dalam edit HTML. Untuk mengelak sebarang kecacatan dalam blog korang. Untuk maklumat lebih lanjut dan lebih faham, ikut je blog akak faizureen ni. Okey.

* SELAMAT MENCUBA KAWAN-KAWAN *


♥ hidup ini indah tapi tak seindah surga. ingatlah Allah sentiasa ada untuk kita. Amin :') ♥

1 comment:

Lovely Dovey ♥ said...
This comment has been removed by the author.