My photo
Malaysia
Having a great name is wonderful feelings i ever had. Nurul Emildza Binti Jaya. Born on May 1991. Live at Kuching Sarawak. Borneo blood. Mix bidayuh malay. Having a suck life but still make it wonderful. No one knows what she's feelings until they know her. If they know. If only the knew the truth. But not inside. the best word for describe her " AKU TABAH BERJALAN SEMBUNYIKAN HARAPAN..." - xoxo

16 September 2012

♥ centerkan tajuk post dan sidebar ♥

Assalamualaikum semua.
Hari ni nak buat tutorial pasala blog!
Hihihihi so tutorial kali ni "cara nak centerkan tajuk post dan sidebar"
Yang macam dalam blog Emel ni.
Tapi blog Emel takde lah sidebar. 
Sebab Emel pakai layout untuk satu page je.
So, check it out!

Cara-cara dia :

1. Log in > Dashboard > Design > Edit HTML
2. Then, tekan ctrl + F dan korang cari kod ni

-> Untuk SIEDEBAR

h2 {

-> Untuk POST TITLE

h3.post-title {

@atau

h4 {

3. Copy kod bawah ni :

text-align:center;

4. Then, PASTE kat bawah kod yang korang cari tadi.
5. Jangan lupa save yek. :D

SIAP!! 

* peringatan, back up semua dulu yang ada dalam edit HTML. Untuk mengelak sebarang kecacatan dalam blog korang. Untuk maklumat lebih lanjut dan lebih faham, ikut je blog akak faizureen ni. Okey.

* SELAMAT MENCUBA KAWAN-KAWAN *


♥ hidup ini indah tapi tak seindah surga. ingatlah Allah sentiasa ada untuk kita. Amin :') ♥

1 comment:

Lovely Dovey ♥ said...
This comment has been removed by the author.