My photo
Malaysia
Having a great name is wonderful feelings i ever had. Nurul Emildza Binti Jaya. Born on May 1991. Live at Kuching Sarawak. Borneo blood. Mix bidayuh malay. Having a suck life but still make it wonderful. No one knows what she's feelings until they know her. If they know. If only the knew the truth. But not inside. the best word for describe her " AKU TABAH BERJALAN SEMBUNYIKAN HARAPAN..." - xoxo

28 September 2012

ARMADA BAND


Assalamualaikum. Entri kali ni Emel nak share sikit pasal band Indonesia ni. Armada Band. Memang lama dah minat band ni. Lagu dorang memang tangkap leleh laa. Even slow. Kalau rajin nak baca. Baca je lah. Yang Emel tick2 kan tu. Lagu yang memang best gilerr jugaa laa. XD

ARMADA Band adalah nama baru di blantika musik Indonesia. Namun personelnya telah lama berkecimpung di dunia musik Indonesia. Terbentuk di Jakarta di pertengahan bulan Oktober 2007, band yang sebelumnya bernama Kertas ini telah meluncurkan album di tahun 2008 lalu berjudul “Balas Dendam” dengan hits single “Gagal Bercinta”.
Band : Andith (DRUM), Rizal (VOCAL), Endra’ (BASS), Mai (GUITAR) dan Radha (GUITAR). Tahun 2009 pula, Armada band merilis album kedua ‘Hal Terbesar’ dengan single andalan ‘Buka Hatimu’. Tahun 2012 pula merilis album 'Satu Hati Sejuta Cinta'. 


Balas Dendam [Full Album 2008]

Hilang /
Jawab /


Hal Terbesar [ Full Album 2009 ]



Satu Hati Sejuta Cinta [Full Album 2012]


* album baru Armada 2012 ni diolah lagi semula. Kebanyakkannya lagu yang Armada ambik semula dari album lama dorang. Contoh Pemilik Hati, Buka Hatimu. Btw, ada certain je yang Emel suka! Hahaha klik je kalau nak dengar. Okey. Yang lagu Emel tick2 tu memang AWESOME ever laa. Tangkap lentok aa sikit. :D k PEACE.


♥ hidup ini indah tapi tak seindah surga. ingatlah Allah sentiasa ada untuk kita. Amin :') ♥

No comments: