My photo
Malaysia
Having a great name is wonderful feelings i ever had. Nurul Emildza Binti Jaya. Born on May 1991. Live at Kuching Sarawak. Borneo blood. Mix bidayuh malay. Having a suck life but still make it wonderful. No one knows what she's feelings until they know her. If they know. If only the knew the truth. But not inside. the best word for describe her " AKU TABAH BERJALAN SEMBUNYIKAN HARAPAN..." - xoxo

28 September 2012

ARMADA BAND


Assalamualaikum. Entri kali ni Emel nak share sikit pasal band Indonesia ni. Armada Band. Memang lama dah minat band ni. Lagu dorang memang tangkap leleh laa. Even slow. Kalau rajin nak baca. Baca je lah. Yang Emel tick2 kan tu. Lagu yang memang best gilerr jugaa laa. XD

ARMADA Band adalah nama baru di blantika musik Indonesia. Namun personelnya telah lama berkecimpung di dunia musik Indonesia. Terbentuk di Jakarta di pertengahan bulan Oktober 2007, band yang sebelumnya bernama Kertas ini telah meluncurkan album di tahun 2008 lalu berjudul “Balas Dendam” dengan hits single “Gagal Bercinta”.
Band : Andith (DRUM), Rizal (VOCAL), Endra’ (BASS), Mai (GUITAR) dan Radha (GUITAR). Tahun 2009 pula, Armada band merilis album kedua ‘Hal Terbesar’ dengan single andalan ‘Buka Hatimu’. Tahun 2012 pula merilis album 'Satu Hati Sejuta Cinta'. 


Balas Dendam [Full Album 2008]

Hilang /
Jawab /


Hal Terbesar [ Full Album 2009 ]



Satu Hati Sejuta Cinta [Full Album 2012]


* album baru Armada 2012 ni diolah lagi semula. Kebanyakkannya lagu yang Armada ambik semula dari album lama dorang. Contoh Pemilik Hati, Buka Hatimu. Btw, ada certain je yang Emel suka! Hahaha klik je kalau nak dengar. Okey. Yang lagu Emel tick2 tu memang AWESOME ever laa. Tangkap lentok aa sikit. :D k PEACE.


♥ hidup ini indah tapi tak seindah surga. ingatlah Allah sentiasa ada untuk kita. Amin :') ♥

18 September 2012

♥ semalam telah pergi ♥


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيم . السلام عليكم
  

" saya tak mampu untuk sentiasa berada di sisi awak setiap masa. So be strong sis/bro. Ingatlah Allah sentiasa ada "

" tapi saya tak mampu bila perlu keseorangan menahan pahit di dada tanpa diluah " :'(

Allah sentiasa ada untuk umatnya, ayat dia bagi untuk sentiasa kuatkan hati aku.
Harap kau masih ingat sang X kekasih dan kini sahabatku yang jauh. :')

Tipu kalau saya cakap saya tak rindu sahabat-sahabat saya.
Banyak salah silap saya ini.
Saya tak layak untuk digelar sahabat mereka.
Saya sang pemusnah persahabatan.
Mungkin saya selalu disalah ertikan.
Sebab saya selalu buat orang marah.
Bagi siapa pernah saya buat macam tu, korang mesti kenal saya lebih.
Kalian sentiasa ingat saya ker?
Jangan risau kalian sentiasa di ingatan dan dihati.


" ingatlah, ini yang sering aku doakan. Moga di JANNAH nanti kita bertemu kembali.. "
Maaf tu sentiasa ada, walau hati ini sukar untuk memaafkan bila hati sentiasa disakiti.
Jangan pernah membenci diri ini walaupun diri ini cuba untuk membuang kebencian pada diri anda.
Tidak semestinya kebencian tu untuk selamanya.
Berjuanglah selagi masih bernafas.
Berjuang demi Islam.
Yang pergi tetap pergi.
Umur panjang kita berjumpa lagi sayangku semua.
Ada jodoh tidak akan ke mana.
Cinta itu SATU. Semuanya untuk SATU.
Semoga Tuhan berkatimu.
Wahai insan yang bergelar SAHABAT.
Kenangku di dalam doamu.
Wahai Sahabat yang ku kasihi.
Aku rindu adek sha, sahabat lain dan yang selalu disayang. :'))
Maafff.................................
Allahuakbar!!

" Terkadang, ketika kamu sedih, kamu menyendiri. Kerana kamu tahu satu-satunya orang 
yang bisa membuatmu tersenyum kembali adalah dirimu sendiri.. "

Copy photo from  lukisan bercerita 

Si blogger yang hensem --> " Rusydee Artz SELAMAT TINGGAL kalian " promote sikit. Blog yang best! :')


♥ hidup ini indah tapi tak seindah surga. ingatlah Allah sentiasa ada untuk kita. Amin :') ♥

16 September 2012

♥ centerkan tajuk post dan sidebar ♥

Assalamualaikum semua.
Hari ni nak buat tutorial pasala blog!
Hihihihi so tutorial kali ni "cara nak centerkan tajuk post dan sidebar"
Yang macam dalam blog Emel ni.
Tapi blog Emel takde lah sidebar. 
Sebab Emel pakai layout untuk satu page je.
So, check it out!

Cara-cara dia :

1. Log in > Dashboard > Design > Edit HTML
2. Then, tekan ctrl + F dan korang cari kod ni

-> Untuk SIEDEBAR

h2 {

-> Untuk POST TITLE

h3.post-title {

@atau

h4 {

3. Copy kod bawah ni :

text-align:center;

4. Then, PASTE kat bawah kod yang korang cari tadi.
5. Jangan lupa save yek. :D

SIAP!! 

* peringatan, back up semua dulu yang ada dalam edit HTML. Untuk mengelak sebarang kecacatan dalam blog korang. Untuk maklumat lebih lanjut dan lebih faham, ikut je blog akak faizureen ni. Okey.

* SELAMAT MENCUBA KAWAN-KAWAN *


♥ hidup ini indah tapi tak seindah surga. ingatlah Allah sentiasa ada untuk kita. Amin :') ♥