My photo
Malaysia
Having a great name is wonderful feelings i ever had. Nurul Emildza Binti Jaya. Born on May 1991. Live at Kuching Sarawak. Borneo blood. Mix bidayuh malay. Having a suck life but still make it wonderful. No one knows what she's feelings until they know her. If they know. If only the knew the truth. But not inside. the best word for describe her " AKU TABAH BERJALAN SEMBUNYIKAN HARAPAN..." - xoxo

10 August 2012

♥ ramadhan ku ♥

Assalamualaikum kawan-kawan blogger.
Lama dah tak buat entri baru.
Jam menunjukkan jam 3 pagi.
Alang-alang untuk sahur.
Sebab nak sediakan semua makanan.
Macam anak mithali lak. AMIN :')

Hari ni 21 ramadhan.
Ya Allah cepat je kan masa blalu?
Macam mana dengan puasa korang?
Emel harap dapat diharungi bulan ramadhan kali ni.
Yela, tahun 2012.
Macam-macam boleh terjadi.
Dan macam-macam Emel dengar.
Gerun gak.
Emel belum cukup amalan nak bawa lagi.

Kalau masih tersimpan sifat malas ni.
Malas nak subuh, kadang-kadang tertidur laa.
So far, Emel dapat baiki. Alhamdulillah.
Dah beli barang raya tak korang ni?
Emel dah, cuma kasut je belum ni.
Nak simple je la raya ni.
Malas nak meriah sangat. 
Hahahahahaha

Lagipun, ni last Emel raya kat rumah sendiri kat matang ni.
Wahh! Macam mimpi je nak pindah tak lame lagi.
Pasti rindu rumah ni.
Sebab banyak kenangan.
Mungkin Allah bijak menentukan semua.
Ada hikmah kan?
Kadang-kadang perit untuk terima kenyataan.
Tapi kita kena redha.
Semua ni Allah tentukan.
Terima kasih awak.
Betul apa awak gtau.

Apa-apa pun, Emel happy sangat macam ni.
Takde nak dirisaukan.
Takde nak difikirkan.
Takde nak disibukkan.
Asalkan kita sentiasa mengingati satu sama lain.

Tapi jgn la kerap, t orang nak luak.
Hahahahahhahahhahaha
Sebetulnya Emel takde idea sangat.
Ni saja je nak perbaharukan entri.
Gpun, ni je yang terlintaz kat kepala sekarang ni.

NAK BAGITAU SEMUA ORANG EMEL GEMBIRA CAM NI. 
WALAUPUN PERIT SEBAB TERPAKSA. 
Bersedih boleh, tapi agak-agakla. COPY NI! Hahahaha
Betullah, teguran seseorang tu sentiasa jadi perangsang untuk kita motivate kan diri.
Terima kasih sabahatku yang jauh.
Jangan peduli, sometime Emel tertekan, macam-macam la di merapu.
Tapi Emel cepat tenang.
Hehehehehe

Okeyla, sampai sini je.
Selamat bersahur buat semua yee.
Salam 21 ramadhan.
Peace! :D



♥ hidup ini indah tapi tak seindah surga. ingatlah Allah sentiasa ada untuk kita. Amin :') ♥