My photo
Malaysia
Having a great name is wonderful feelings i ever had. Nurul Emildza Binti Jaya. Born on May 1991. Live at Kuching Sarawak. Borneo blood. Mix bidayuh malay. Having a suck life but still make it wonderful. No one knows what she's feelings until they know her. If they know. If only the knew the truth. But not inside. the best word for describe her " AKU TABAH BERJALAN SEMBUNYIKAN HARAPAN..." - xoxo

17 August 2012

♥ SALAM AIDILFITRI ♥




SELAMAT HARI RAYA ADILIFITRI SEMUA!!!
KUATKAN VOLUME TUU!!
Even lusa kita raya!
Yela, ucap awal2, mana tau esok sibuk kemas rumah ke apa! Hahahha
Sorry, sebab pakai blog je nak wish bagai.
Sebab blog kite ada lagu rayeee! :*
Meh meh singgah, rumah kedua Emel ni! Hahahahaha :D

Salam semua.
Selamat Hari Raya Aidilfitri ye kat korang.
Maaf Zahir dan Batin.
Sorry yeee if selama ni Emel byk hal ke, tersalah cakap ke, terkutuk ke, terr segala2 terr ker.
Minta maaf sangat-sangat.
Setiap manusia takde yang tak buat salah kan.

Sesapa yang pernah terkecil hati dengan cara Emel, Sorry sangat2.
Maybe diluar emosi.
Yela, kalau marah, apa2 bole jadikan.
So di hari yang mulia ni,
Emel nak mintak keampunan kat kawan-kawan semua.
Harap diampunkan. :D

Sepanjang perkenalan, persahabatan, 
Terutama sekali member2 terdekat yang memang kenal sangat perangai ni.
Sepanjang di POLI dulu.
Ex roomate, jiran sebeleh bilik, satu aras masa kat hostel, member sekelas, geng mengumpat, akak2 sayang
Minta ampun sangat2, Emel tau, banyak salah Emel dah buat.
Bisinglah, jerit sana sini la, apa la itu la ini laa.
Buat korang marah, kecil hati, sakit hati, terguris hati, termakan hati tuu
Minta maaf sangat-sangat.
Jangan ambik hati.
Anggap Emel salah satu muka surat korang yang terkoyak!
Halalkan makan minum kita bersama.
Persahabatan korang Emel sentiasa ingat! :D

Untuk member lama, satu sekolah.
Sorry la geng.
Ni lah manusia yang banyak cakap, marah, manas semua dia kan?
Sampai ada yang pujuk guna lawakla, menyanyi.
I still remember okey! Hahaha
Minta maaf la guys! Tak terniat pun.
Plus, tak terniat nak berdiam terus sekarang ni. =)

Untuk kawan-kawan poli yang dikenali macam2 tu dan member FB baru dan juga TWITTER.
Thansk jadi sahabat.
Dari FB dan TWITTER kenal, sampai kat luar setengah dari tu laa.
Mana tau tengah berkomen dalam FB, reply kat TWEET, terlanjur cakap
sampai kecil hati, MAAF YE KAWAN! :D
Ala SPORTING LA. Kata member! Hahahahha

Untuk member yang baru kenal, takla baru kenal.
Hahahah PAK CIK KU! Harap ko baca ni haaaaa.
Jangan malas jak keja ko di sana.
Sorry sepanjang perkenalan, aku termaki ka apa.
Dengan kesengalan aku ni kat ko.
Tapii rasanya
Ko yang banyak buat salah kat aku! Kannn??
Hahhahahahah balik sini nanti, bawa angpau untukku weeiii.
Jangan nda daaa. Okey pacikk?
Kirim salam sama cewek mu tu. :P

Dan RAKAN BLOGGERSS!
Tanpa korang, Emel tak de ilham nak promote blog ni!
Sorry, kalau entri Emel menyakitkan ker, apa ker kann.
Sampai ada yang pernah tegur, apasal takde ruang untuk komen?
Sorry sesangat cos memang sengaja tak letak.
So now, dah letak.
Hehehehehehe Peace yoo!

DAN paling istimewaaaaa...........
Buat yang jauh tu, jauh dimata tapi selalu di hati, ukirlah senyuman untuk disini yee.
Sebab disini, kenangan tu banyak sangat.
Sepanjang kita mula kenal dari hujung sem 1 sampai kita bersahabat hingga sekarang
You're the bestfriend that i had.
Susah senang ko sentiasa ada untuk aku.
Nasihat menasihati tak penah jemu.
Sentiasa sokong aku dalam semua hal.
Study, or apa ko salu ingatkan untuk aku.
Semualaahhh!! Tak terkecuali.
Sorry sangat2, kalau sepanjang kita berhubungan dulu banyak salah cakap
Marah tak tentu pasal, tak dengar cakap.
Tergaduh kecil sebab kita tak pernah gaduh besar. Hahahaha
Aku minta maaf dari hujung rambut sampai hujung kaki.
Halalkan makan minum semua.
Ko penghibur terbaik aku tau!
Bila aku sedih, ko lah penyelamat.
Ko tempat aku mengadu selalu. :')
Sahabat selamanya okey geng? 
Sorry lagi sekali, mention kat sini! (jangan marah ek)

Untuk adek angkat tersayang.
Akak mintak maaf tak jadi yang terbaik untuk kehidupan kita sekarang.
Inshallah, faham2lah akak sekarang.
Ada masa, kita akan bersama.
Minta maaf tak contact tak apa.
Dan akak minta maaf gak, sebab akak tau akak pernah buat salah.
Terlanjur cakap, termarah ker, termaki ker, maaf.
Rasanya tak de kot.
Sorry, sebab akak diam je kan? :')
Adek tau akak cam mana. Hehehe

Untuk keluarga tercinta.
Tanpa korang Emel tak sampai ke sini.
Emel la anak yang paling susah di fahamkan?
Gelak mengejut, bila bersedih tak nampak.
Sorry pernah nakal! Hahahaha
So now, sebab ada yang sokong dulu anakmu menjadi seorang yang sedap mata memandang.
Hahahhahaha YOLA TU! Uweekkk.
Maaf zahir batin mami, bapak! :'D

Lastly!
Sorry again, kalau tak menjadi sahabat yang baik atau anak yang baik/
Sebab Emel sedar, Emel bukan sahabat dan anak yang baik.
Untuk jadi yang terbaik itu susah.
Biarlah ala kadar orang cakap kan.
Sorry kalau banyak buat hal sendiri.
Sebab taknak nanti orang cakap "bila susah baru ingat, dah senang dilupakan"
Taknak ada title macam tu.
Tak suke tak sukeee!
Bek Emel buat hal sendiri-sendiri.

DAN MAAF, sebab ramai sangat post kat FB.
Nak buat pembaharuan, buat cara blog!
Biar satu malaysia tau Emel minta maaf dan ampun!
Okeyy. Sayang korang!!

Dengan tulus ikhlas
Maaf zahir batin daripada NURUL EMILDZA BT JAYA.
Kosong kosong okey!
Bagi yang terdekat tu
RAYA DATANG LAH KE RUMAH!! :D
Salam PEACE!



♥ hidup ini indah tapi tak seindah surga. ingatlah Allah sentiasa ada untuk kita. Amin :') ♥

10 August 2012

♥ ramadhan ku ♥

Assalamualaikum kawan-kawan blogger.
Lama dah tak buat entri baru.
Jam menunjukkan jam 3 pagi.
Alang-alang untuk sahur.
Sebab nak sediakan semua makanan.
Macam anak mithali lak. AMIN :')

Hari ni 21 ramadhan.
Ya Allah cepat je kan masa blalu?
Macam mana dengan puasa korang?
Emel harap dapat diharungi bulan ramadhan kali ni.
Yela, tahun 2012.
Macam-macam boleh terjadi.
Dan macam-macam Emel dengar.
Gerun gak.
Emel belum cukup amalan nak bawa lagi.

Kalau masih tersimpan sifat malas ni.
Malas nak subuh, kadang-kadang tertidur laa.
So far, Emel dapat baiki. Alhamdulillah.
Dah beli barang raya tak korang ni?
Emel dah, cuma kasut je belum ni.
Nak simple je la raya ni.
Malas nak meriah sangat. 
Hahahahahaha

Lagipun, ni last Emel raya kat rumah sendiri kat matang ni.
Wahh! Macam mimpi je nak pindah tak lame lagi.
Pasti rindu rumah ni.
Sebab banyak kenangan.
Mungkin Allah bijak menentukan semua.
Ada hikmah kan?
Kadang-kadang perit untuk terima kenyataan.
Tapi kita kena redha.
Semua ni Allah tentukan.
Terima kasih awak.
Betul apa awak gtau.

Apa-apa pun, Emel happy sangat macam ni.
Takde nak dirisaukan.
Takde nak difikirkan.
Takde nak disibukkan.
Asalkan kita sentiasa mengingati satu sama lain.

Tapi jgn la kerap, t orang nak luak.
Hahahahahhahahhahaha
Sebetulnya Emel takde idea sangat.
Ni saja je nak perbaharukan entri.
Gpun, ni je yang terlintaz kat kepala sekarang ni.

NAK BAGITAU SEMUA ORANG EMEL GEMBIRA CAM NI. 
WALAUPUN PERIT SEBAB TERPAKSA. 
Bersedih boleh, tapi agak-agakla. COPY NI! Hahahaha
Betullah, teguran seseorang tu sentiasa jadi perangsang untuk kita motivate kan diri.
Terima kasih sabahatku yang jauh.
Jangan peduli, sometime Emel tertekan, macam-macam la di merapu.
Tapi Emel cepat tenang.
Hehehehehe

Okeyla, sampai sini je.
Selamat bersahur buat semua yee.
Salam 21 ramadhan.
Peace! :D



♥ hidup ini indah tapi tak seindah surga. ingatlah Allah sentiasa ada untuk kita. Amin :') ♥

06 August 2012

♥ kau tetap ku hajati ♥


Andai kita hidup besama 
Hari ini dan seterusnya 
Mengharungi lautan 
Entah berapa luasnya 
Sedang bekalannya masih berkurang 

Mungkin kita kan karam 
Ditelan gelombang 
Lalu kan terpisah 
Jika terus hidup bersama 
Hanya atas dasar cinta belum cukup bagiku 
Kerna suatu waktu 
Engkau pasti kecewa 

Pondok usang beratapkan langit 
Di kegelapan malam gelita 
Bercahaya hanyalah bintang-bintang 
Selimut kita angin malam 

Maaf sayang kupinta padamu 
Bukan tiada cinta di hatiku 
Tapi belum masanya bagiku untuk melamarmu 
Bersabar dan sertailah doa 
Pada Tuhan penentu segala 
Biar jasad aku berkubur kau tetap kuhajati 

Mungkin kita kan karam 
Ditelan gelombang 
Pondok usang beratapkan langit 
Di kegelapan malam gelita 
Bercahaya hanyalah bintang-bintang 
Selimut kita angin malam 

Maaf sayang kupinta padamu 
Bukan tiada cinta di hatiku 
Tapi belum masanya bagiku untuk melamarmu 
Bersabar dan sertailah doa 
Pada Tuhan penentu segala 
Biar jasad aku berkubur kau tetap ku hajati

* akan selalu ku hajati. Lagu ni seseorang yang terindah dalam hidup bagi, sentiasa ingat pesanan dari lagu ni *
Salam Peace

♥ hidup ini indah tapi tak seindah surga. ingatlah Allah sentiasa ada untuk kita. Amin :') ♥

02 August 2012

♥ lawak pendek santapan umum ♥

SAM: Kenapa kamu cakap minum susu segar boleh bawa maut?
DOL: Sebab semalam semasa aku tengah minum,lembu tu terajang aku. Nasib baik tak mati.


------------------------------------------------------


SAM: Apasal ko marah kat tokey kedai 2 Ringgit tu?
DOL: Sebab dia tipu. Aku beli 3 barang dia mintak 6 ringgit. Kata kedai 2 Ringgit


------------------------------------------------------


SAM: Kau kata binatang peliharaan kau mati lemas? Mana kau tau dia mati lemas?
DOL: Sebab aku bela ikan emas. aku jumpa ia mati dalam air!


------------------------------------------------------


SAM: Semalam aku nampak hantu!
DOL: Uih! kau terkejut tak?
SAM: Taklah.... hantu tu yang terkejut tengok aku.
DOL: Mana kau tahu?
SAM: Aku tengok muka dia pucat semacam jer....


------------------------------------------------------


SAM: Apasal kopi yang kau buat ni rasa masin?
DOL: Gula dah habis!
SAM: Yang kau pergi campur garam apasal?
DOL:Kan aku kata, sebab gula dah habislah


------------------------------------------------------


SAM: Aku tengok kau beberapa hari ini "candle light dinner" dengan bini kau, mesti dia suka.
DOL: Dia marahlah. Aku lupa nak bayar bil elektrik, api rumah aku dah kena potong!


------------------------------------------------------


SAM: Aku ada AIDS? mana ada...
DOL: Aku baca 1 dari 10 orang kat Negara ni ada aids. Aku dah tanya 9 orang, semua tak ada aids, kau orang ke 10, tak payah tanya, aku dah tahu...


------------------------------------------------------


SAM: Dol, aku dengar bunyi batuk kau makin teruk!
DOL: Iya ke? kalau macamni aku kena banyak berlatih agar dapat batuk dengan lebih baik lagi.


------------------------------------------------------


SAM: Dah dua kali perompak yang sama datang merompak kedai kita.
DOL: Tu lah aku dah cakap kat kau,jangan pasang signboard "SILA DATANG LAGI"
Emel kehilangan idea nak buat entri kali ni.
So ni je termampu Emel bagi.
Mesti pernah bacakan? Hahahaha
Kalau dah, thanks jee laa.
Terbaik lawak ni. :D


Untuk semua, cantek tak saya? ahahaahah
Akak Maria Elena okey! Wow! Dia cantek sangat! :D

Peace salam korang. :'D


♥ hidup ini indah tapi tak seindah surga. ingatlah Allah sentiasa ada untuk kita. Amin :') ♥