My photo
Malaysia
Having a great name is wonderful feelings i ever had. Nurul Emildza Binti Jaya. Born on May 1991. Live at Kuching Sarawak. Borneo blood. Mix bidayuh malay. Having a suck life but still make it wonderful. No one knows what she's feelings until they know her. If they know. If only the knew the truth. But not inside. the best word for describe her " AKU TABAH BERJALAN SEMBUNYIKAN HARAPAN..." - xoxo

25 July 2012

♥ kisah mereka dan saya ♥

Assalamualaikum! Salam 5 ramadhan semua.
Pas je sahur. Awalkan? Hehehe
Entri kali ni nak kisah kan pasal akak2 kita yang mungkin korang kenal sesangat.
Tipu kalau korang cakap tak kenal!
Ada kat dalam vlogger, blogger, tv.
Emel suka tengok random vlogger,blogger dorang.
Cari je lah, taip je nama dorang yang akan Emel show nanti, confirm jumpa.

Dorang akak2 ni, Emel tau dorang melalui member Emel.
Yela, sejak berjinak2 dunia bertudung, Emel try ambik tau semua model2 bertudung ni.
Contohnya 
Maria Elena,
Hana Tajima mmg inspirasi orang kan? Hehehe
ermm ramai lagi laaa. :D

Dorang awsome! Suka tengok.
Cara pemakaian.
Even orang cakap macam2 lambang je.
At least bertudung tutup aurat daripada tak bertudung terus.
Inshallah, aklau niat dah nak bertudung, cepat2 lah bertudung.
Takut pulak niat nak bertudung tu hilang.

Ermm Emel first time bertudung memang rimas, tak biasa semua ada
Berkat dorongan adek angkat Emel, Shahi,
Semangat nak bertudung tu ada.
Alhamdulillah, sampai sekarang, dah terbiasa sangat, nak show rambut pun payah.
Okeylah tu, Emel dapat cahaya cepat2 nak tutup aurat.
Kalau diberi kesempatan Emel nak gak jadi wanita solehah.
Inshallah, Emel nak sucikan hati dulu.

Tak semua orang yang suci tak punya dosa.
Betulkan? Emel cuba.
Berkat bulan puasa ni, Emel taknak la nak buat hal ke apa.
Sampai dorang parents kena jaga Emel, sebab leka sangat.
Dua puluh empat jam online memanjang.
Sebab dorang takut dapat penyakit kemurungan.
Tambahan pulak Emel sorang je kat umah.
Mana ada member? hahaha
Sampai bapa selalu pesan, jangan lewat tidur ke apa.
Sibuk je nak teman kan Emel kat bawah gak.
Ala, Emel boleh jaga diri.
Ni untuk cari kegembiraan.
Tak salah kan?

Adeh, Emel ke lain pulak.
Sambung lagi kisah dorang akak2 semua ni.
Emel lebih suka tengok akak YUYU, Sebab birthday kitaorang sama.
Hahahah Cuma akak yuyu dia tua dua tahun je dari Emel.
Akak maria oun best, even orang cakap dia annoy.
Okey per! At least dia popular kan?
Daripada annoy tak tentu hal.
Buat video tah pa2 kan. :D

Dorang semua SUPERBB! CANTEK! Emel nak jadi cam dorang semua boleh ker?
Boleh ker Emel ni jadi model?
Hahahaha MODEL ORANG BESAR boleh la kan?
Siapa juga lah Emel ni.
Takpe, life mus go on.
Nak buat cam mana.
Suatu hari boleh gak kurus ni.
Hahhahaha :D

So selamat bersahur kawan2. Salam PEace :D

♥ hidup ini indah tapi tak seindah surga. ingatlah Allah sentiasa ada untuk kita. Amin :') ♥