My photo
Malaysia
Having a great name is wonderful feelings i ever had. Nurul Emildza Binti Jaya. Born on May 1991. Live at Kuching Sarawak. Borneo blood. Mix bidayuh malay. Having a suck life but still make it wonderful. No one knows what she's feelings until they know her. If they know. If only the knew the truth. But not inside. the best word for describe her " AKU TABAH BERJALAN SEMBUNYIKAN HARAPAN..." - xoxo

04 July 2012

♥ Kisah hari ini ♥

Kisah hari ini? Apa yee? Oh ya, Emel jadi master chief kat dapur.
Hahahhaha Tergelak la sangat.
Betul pa. Cuma buat mee bihun citarasa sendiri.
Mana ada perencah untuk buat semua tu.
Nak tak nak idea sendiri je la.

Kesian tu adek, Farah nak mintak tolong buat mee.
So Emel buatkan je la untuk dia.
Lucu giler! Tengah bermasak hari hujan pulak.
Potong bawang puteh, bawang besar sambil dihujani.
Hujan yang turun bagaikan mutiara. (nyanyi plak.)

Takpe, at least Emel tak basahkan. Hahahha
Siap je potong semua Emel tumiskan terus.
Mak aih, bau masakan menusuk kalbu! PERGGHH!
Wey! Pandai gak Emel masak ek?
Sedangkan mana ada perencah cukup rasa la, apala.
Buat sendiri. (bangga nyeee saya wwiieee)

Okey pe, Emel masuk dapur gak. 
Pandai gak hiris, potong2, masak pa semua.
Daripasa dok kat uma tengok tv tak buat pa.
Baik buat sesuatu yang orang kata apa? BERFAEDAH!
Hahahahhaa (berfaedah kata koooo)

Ala, berkat usaha belajar memasak dengan adik angkatku Shahi.
Thanks ya banyak bantu akak. :')
Rindu dia, lama dah tak contact.
Akak doakan sihat yeee, maaf diam dan hilang terus.
Kalau baca blog ni, gtau akak cepat! HAHAHHA
T kita tak jumpa lagi dek. Banyak benda nak gtau adek.
Payah da nak jumpa da nantiii. :')))))
Sha, jum masak sama2. Boleh hidangkan untuk dorang yeee. APUUU~~~ (mimpi!)
Akak KLMJ pulak laaa sha. :'D

Apapun, sample mee bihun Emel buat tadi. Maaf tak tercapture mee tadi. Hahahaha (sebab makan terus ba)


Ermm lapar tengok! :D
Tapi ni SAMPLE je okey!
Emel tak la taruh udang. 
Tapi Emel taruhkan ayam.
SEDAP OKEY! :D
Esok buat lagi la kan. Heheheh

Tah sekarang banyak ke memasak je keja ni.
Keja tak nak cari.
Mami mintak buat resume sampai sekarang tak terbuat!
Mana nak datang rezeki tu kan.
Hahahhhaah

Ala rileks laa, Emel tak cukup rehat lagi laa mi.
Nak gak rehat masa ni.
Kan sakit lagi ni. Aiyaaa!
Sakit jiwaaaa! Hahahahah (ketawa jahat dan jahat)

So enjoy my new entry.
Nanti buat entri baru lagi.
Okey guys?! PEACE :D

♥ hidup ini indah tapi tak seindah surga. ingatlah Allah sentiasa ada untuk kita. Amin :') ♥