My photo
Malaysia
Having a great name is wonderful feelings i ever had. Nurul Emildza Binti Jaya. Born on May 1991. Live at Kuching Sarawak. Borneo blood. Mix bidayuh malay. Having a suck life but still make it wonderful. No one knows what she's feelings until they know her. If they know. If only the knew the truth. But not inside. the best word for describe her " AKU TABAH BERJALAN SEMBUNYIKAN HARAPAN..." - xoxo

03 July 2012

♥ Bila saya rasa..... ♥



No call no mesej and NO MISSCAL! Omg! Kesian kat hp Emel. Kredit pun maintain je. HAHAHAH Hidup yang dulu kembali lagi laa. Sedih sesangat. (Sedih la jua) Setahun lebih hp tu asyik bunyi je masa tengah tettttt. Asyik text je. Tapi sekarang? Sunyi jee. Napa ek? Mana pergi teman-teman? Sahabat? Yang selalu call ajak lepak, jalan-jalan, gaduh, luah SEMUA DAH HILANG, DIAM, ENTAH KE MANA. Terima kasih la yooo! :D

Life macam takde apa-apa dah Emel rasa je pun. Ada keluarga je. PUN? (ermmmm) Bukan nya DUA PULUH EMPAT JAM bersama. Kan kan kan kannnnnn. Kalau dah sorang-sorang duduk kat uma, sunyi takde teman nak beborak. Duduk tengok tv. Kerja pun belum ada. Nak pergi jejalan? Member-member sampai sekarang takde bunyi. (rindu tau Emel kat korang) 

Emel sejak akhir ni rasa KEHILANGAN pulak. Cara Emel kot salah. Takpe, orang tak faham. Tiap-tiap malam fikir. Sampai tak tidur pun. Nasib bek pagi tadi layan SPAIN dan ITALI! Pergghh! Teror la SPAIN! So tak tidur sampai pagi terus je la mandi, buat apa yang patut kat uma. Kalau nak tidur pun tah, jam berapa baru tidur. (wah! TRAGIS) bukan pa, EMEL CUKUP sangat tidurla! KOTTT! :D

Happy ker tengok Emel macam ni? Mesti happy kan. Lebih-lebih lagi yang rampas kebahagiaan Emel pertahankan selama ni. Terima kasih. Hidup Emel dah tak macam dulu. Dah tak seceria dulu. Oh ya, Cerita pasal kehidupan, rasanya tipa-tiap entri Emel selalu sebutkan pasal kehidupan. Kadang-kadang hidup ni DI ATAS, kadang-kadang DIBAWAH.

"Orang bahagia bila tengok kita sengsara"

Pernah dengarkan ayat tu? Tipu la kalau tak pernah dengar. Since dari kecik lagi Emel salu dengar ayat ni. Lebih-lebih lagi dari arwah mama (al-fatihah) baru je minggu lepas 2 syabaan genap 10 tahun mama pergi. Dia selalu bahaskan benda ni. Sebab Emel dah belajar dari kecil tentang kehidupan sampai ke besar ni.

Emel tak pernah MENYESAL sekalipun dengan apa yang pernah terjadi. Belajar dari kesilapan. Mungkin masa ni Emel diuji. (dosa banyak sanga tak terhitung tah terampun ke tak) So Emel nak cakap redha? Tah. Tapi ini semua sebab ALLAH. Kalau kehidupan bahagia dulu kembali lagi, Emel TERIMA. Takde yang terindah selain orang yang kita sayang. Sebab Emel betul-betul rasa sunyi sangat masa ni. Sebab tu Emel nak kebahagiaan dulu. Tapi buat masa ni Emel fikir apa ke hadapan. Nak sedih pun? Ermm mana-mana la. Cakap dengan dinding pun bole jadi. Mana tau dia lagi FAHAMKAN.. :')

Hahahahaa teruk ker cakap dengan dinding? Okey pe. Sekurang-kurangnya kita melatihkan diri kita bercakap. (abah ekauuu!) T tak pasal-pasal orang cakap Emel ni gila lak. Hahahaha JUST JOKING. Tak sala ker? Ala, Emel nak hiburkan hati.

"tak selama nya hidup begini"

Ye, tak selama nya begini. Tapi bagi Emel lama! :D hahaah yela, kerja takde, nak kuar pun  bukan nya ada yang ajak. (macam desperate pulak) Takpela, memang ni jalan cerita hidup Emel kena hadapi. Wah!! Kehidupan penuh dengan LAKONAN! Emel jadi pelakonnya. Berlagak KUAT! Tapi sebetulnya Emel la INSAN PALING LEMAH kat dunia ni.

Apa-apa pun, Suka pulak Emel dengar lagu dalam BLOG ni. Layan plus sungguh bermakna. Sekali sakala tukar lagu. Bukan selalu pun kan. :D Lagipun sebelum ni ENTRI Emel kisahkan lagu ni gak. Entri ni MAAFKAN KU BERTANYA.

Lasty nak tanya ni. Teruk sangat ker entri kali ni? Takkan? Hehehe Emel nak share je kat kawan-kawan. Sebab Emel nak macam dulu, member salu call ajak lepak, tempah bergaduh, tempat meluah. Semua la. Kalau faham TERIMA KASIH. Peace =)
♥ hidup ini indah tapi tak seindah surga. ingatlah Allah sentiasa ada untuk kita. Amin :') ♥