My photo
Some days are just bad days, that's all. It's sad to know I'm done. Tears come from the heart and not from the brain. The good times of today, are the sad thoughts of tomorrow. Let my soul smile through my heart and my heart smile through my eyes, that I may scatter rich smiles in sad hearts.... - emildzajayy

05 July 2012

♥ Bebas kau terbabas! ♥

Emel bebas sekarang! Bebas sebagai graduate diploma(SOMBONG)
Hari ni, Emel cari peluang pekerjaan dalam on9. Pergghh!! 
Memang payah giler!
 Kena isi itu ini, tapi itulah, nak sangat keja kan. 
At least ada gak DUIT POKET ni ha. 
Yang ada kat bank pun, cukup je tu. Hahhaha

Simpan buat raya la nanti kan. Hahhahhahaah
Belum puasa fkir raya dah?
Ala, semangat ba.
Tapi raya taun ni malas nak enjoy.
T lebih ke KLMJ la pulak. Hhahahahha

Btw, Emel lulus penuh untuk sem akhir ni.
Alhamdulillah, so next year Emel KONVO!
See you all kat kondo day okey.
Diploma dah ada kat tangan dah sekarang.
Senang hati makbapak tengok Emel dah habis study.

Memang niat nak sambung degree tu ada.
Tapi Emel nak cari pengalaman la dulu kerja.
Teringin pulak nak ada duit sendiri.
Tak la juga membebankan parents kan.
At least boleh bantu dorang.

Tapi masalah nya sekarang, Emel tengah befikir nak buat resume ni.
Untuk bagi kat mami.
Yela, peluang kerja dah ada depan mata.
Tapi Emel melengah2 kan gak. Hhahahahah
Santai sekejap lagi siap lah ni.

Nak isi semua tempat.
Mana tau rezeki di tempat lain gak kan.
Takla kita tertumpu sangat kat satu tempat.
Nak try SPA, SPA okey tak?
Sebab first time nak isi ni. Hehehehhe

Ada satu laman web yang Emel teroka tadi.
Kak wawa yang bagi link tu, mak aih!
Banyak ke enjin niyor and akaunting pulak!
Hahahahahha 
Ada clerk juga, tapi try jela.
Mana tau rezeki ada di mana-mana kan..

Ni gambar yang sempat Emel ambik tadi. Hhahahahahah


JobStock for sarawak.

Try la korang-korang yang baru habis study ke apa,
yang tengah dok pening cari kerja tu korang boleh try gak.
Klik je gambar kat atas, Confirm jumpa terus. Jangan belok2 ye.
Hehehehhe ala, sama2 kita cari rezeki. 
Kalau terlambat, nasib badan.

Btw, selamat maju jaya dan melangkah di alam pekerjaan ye.
Peace :D


♥ hidup ini indah tapi tak seindah surga. ingatlah Allah sentiasa ada untuk kita. Amin :') ♥