My photo
Malaysia
Having a great name is wonderful feelings i ever had. Nurul Emildza Binti Jaya. Born on May 1991. Live at Kuching Sarawak. Borneo blood. Mix bidayuh malay. Having a suck life but still make it wonderful. No one knows what she's feelings until they know her. If they know. If only the knew the truth. But not inside. the best word for describe her " AKU TABAH BERJALAN SEMBUNYIKAN HARAPAN..." - xoxo

23 July 2012

♥ aku tergelak baca entri ni ♥

Salam 3 ramadhan kat korang yek.
Entri kali ni Emel nak stori sikit pasal blog mamat ni.
Perghh! Kadang2 kalau Emel bosan, Emel terjah blog dia. Biasanya tengah malam laa.
Baca entri lama2 dia.
Memang menggelikan hati laa.
Maybe ada yang kenal AIZAD ALIAS ni.
Untuk para blogger la, 
Dia bukan artis or apa, just orang biasa.
I call him as a friend.

Emel kenal dia dari tweet mula2, pastu terus kat blog, lastly kat FB.
Dia suka gelak, Emel tengok.
Senyuman dia macammm.................... Someone Emel sayang.
Tah entri dia macam2 je. 
Ada satu entri dia buat Emel dan kawan2 yang lain gelak habis!
Blog Aizad yang ni, LISA SURIHANI CURANG!
Korang bacalah. Confirm tergelak.
Bab cara dia buat entri tu macam real!
Even just sekadar nak melawak.

Emel salah satu peminat blog dia.
Peminat BLOG ker? Hahahah (gelak yang tak berapa nak gelak)
Or CRUSH ni? Oppss.. Sori okey!
Mamat hensem orang panggil dia.
Geng the avengers tu.
Mr. Superman! Auuww :D ♥

Tukar topik! Emel saja nak promote Blog dia, bagi awek kat luar sana tu follow.
Di kesempatan ini, Ejad! Awak patut berterima kasih kat saya okey!
Sebab bagi satu MALAYSIA baca dan follow blog awak ni.
Belanja saya Nasi ayam!
Cakap suka makan, siap nak nasi ayam je keja!!

Nak jadi YB plak.
Ada satu entri dia cakap hal ni,
Entri yang ni PERMASALAHAN ADOIPUNN!
Hahahaha bacalah korang. Terbaik ni kalau jadi PM!
Aiya Ejad ni suka buat entri pelik!

Ingat ayat dia ni paling last entri

"bermasalah macam mana pun kita,orang kata life must goes on,  tak semestinya semua orang yang hari-hari asyik gelak seronok and happy terlompat-lompat tu tak ada masalah...sebenanrnya dia sedang mencuba untuk melupakan perkara yang sedang dihadapi.. so conclusion nya,jangan terlalu memikirkan pada masalah,tetapi mencari jalan untuk menyelesaikan masalah =) okbyeee "

Okey, rasanya hari2 kita ni bermasalah.
Tapi itu kata Emel la, Ejad lain punyer pendapat.
Hahahahah (ketawa menyindir)
Sebab Ejad suka sindir gak!
Huh!!

Tapi satulah, hidup ni macam roda.
Sekejap je kita kat atas, pastu kat bawah balik, then tengah.
Emel sekarang ni kat tengah.
Nak merasa liku2 kehidupan ni pun, Emel macam malas dah.
Tunggu dengan apa yang jadi je lagi.
Jangan harapkan sesuatu yang tak pasti.
Selalu kita dengar ayat ni.
Tapi Emel? Suka harapkan benda yang belum pasti.

Setiap kenangan tu sukar nak diganti.
Kalau dah terindah, sampai bila2 dia terindah.
Takde manusia yang sempurna dengan kehidupan masing2.
Jangan fikir kita bahagia.
Belum tentu bahagia selama nya.
Sekarang Emel dah besar, parents banyak tumpukan untuk adek2.
So sukar nak cari kebahagiaan sendiri.
Melainkan kita sendiri TERPAKSA hiburkan diri sendiri kan?
Betul kata Ejad selalu.
Kita cari kegembiraan hanya UNTUK LUPAKAN MASALAH.

Emel tak lemah tanpa cinta, tak taksub tentang cinta.
Even macam taksub orang cakap kan.
Cuma Emel cari pendamping yang boleh buat Emel semangat je.
Parents, tak semua benda dia faham akan anak2 dia.
Am i right? Betulkan?
So kita dicipta dengan pasangan masing2.
Emel tak nak terburu2 mencari.
Sebab it's hard utk ganti kehidupan baru.
So sekarang hidup fokus dengan masa depan, kerja, plus nak sambung study nanti.
Boleh la lupa sekejap tentang couple or whatever. (Ejad betul!)
Betul cakap Ejad salu, plus dia ada gak post entri ni,
Wah! Boleh lah Ejad jadi penceramah lah ek?
Hahahhaah mara diaaa!

Kena MOVE ON?
But how?
Emel cuba, tapi tak boleh.
Selagi Emel tak lari dari sini, selagi tu kenangan sentiasa di mata.
Takpelah, ingat je diri tu dah pernah jadi milik orang.
Kena tunggu? Sampai tak kawen? Bak kata Ejad.
Suka marah! Hahahahha

Inspirasi untuk agu Nikita willy ni,
" ku akan menanti, meski harus penantian panjang"

Okey fine, Emel fikir keluarga, kerja dan belajar je dah.
Yang penting, hidup kena diteruskan.

"kehidupan boleh di teruskan, tapi kenangan bersama sukar dilupakan"

Saya akan ingat ayat ni awak. I miss you. Salam Peace :*


♥ hidup ini indah tapi tak seindah surga. ingatlah Allah sentiasa ada untuk kita. Amin :') ♥