My photo
Malaysia
Having a great name is wonderful feelings i ever had. Nurul Emildza Binti Jaya. Born on May 1991. Live at Kuching Sarawak. Borneo blood. Mix bidayuh malay. Having a suck life but still make it wonderful. No one knows what she's feelings until they know her. If they know. If only the knew the truth. But not inside. the best word for describe her " AKU TABAH BERJALAN SEMBUNYIKAN HARAPAN..." - xoxo

03 June 2012

Kisah kawenan UNCLE yang terakhir! :D

Hari ni nak buat entri baru pasal kawen! Btw, SELAMAT PENGANTIN BARU BUAT UNCLE HAZEMI DAN AUNTY INA! :D Bukan main lebak naaa senyuman depa pagi tadi. Aku tengok pun teringin plak nak kawen. Tapi itula, mana da calon lagi. HAHAHAHA (ketawa jahat)

Sebelum tu, aku nak post dulu la gambar-gambar ala DIVA tak menjadi ni dulu. Yela, tunggu mami bersiap aleh2 aku sibok dok ambik gambar kat ruang tamu rumah sendiri. HAHAHAHAHAH~~~

NURUL EMILDZA BINTI JAYA
BOLEH JADI MODEL TUDUNG KER? :D Wajah berseri2 nak pergi orang kawen. Sebab ni kawen adik beradik sebelah bapa yang paling last sekali! :D

Ala, tengah aku dok sibok take2 pict, ada jugak yang sibok nak take jgak! HAHAHAHA~~~

NURUL AINA SOFIYA BT JAYA
Adik tersayang ku yang paling gedik sekali! Umur belum lagi 5 tahun.

Tepat jam 9.45 perjalanan yang ditunggu pun berlangsung jugak (ayat main). Sampai je kat uma pengantin, mak aih, ramai jugak! Tu buat aku jadi malu. Yela, family jauh dari SABAH BRUNEI SEMENANJUNG semua datang. Nak tak nak kena ramah jugak. Ala aku PERAMAH PE! (puji sendiri tak malu :P) semua tanya bila habis study, SO aku mengumumkan HUJUNG BULAN 6 ni aku tamat la study dan sah menjadi penganggur yang terhormat sementara tunggu KONVO je. HAHHHAHA~~ Macam best ada gak, bab jumpa family besar semua. Lebih2 lagi si gedik AMALINA BINTI JAMALUDDIN ni. HAHAHAHHA~~

Tengok, tah mana dia dapat PATRICK. HAHAHHAHA

So sekarang saya nak tunjuk2 gambar yang sempat saya ambik sampai lenguh kaki ni berdiri gara2 nak ambik gambar untuk buat ENTRI BARU malam ni! Bosan juga lah, kalau asyik entri pasala sedih, so buat la entri yang menceriakan lagi dengan wajah ku yang dah genap 21 TAHUN NI! ADOII :D


DIKIR, aku sibok ambik gambar! HAHAHAHH~~ Tak ramai dulu masa ni. Sebab belum ramai yang datang lagi.


Bunga telur, DUA BUNGA TELUR AKU AMBIK PASTU KU MAKAN KAT UMA! HAHAHHHA


Ni la uncle dan aunty aku. COMEL plak aku tengok. Adakah aku akan macam ni jugak? Jeng...jeng...jeng... ADA KER YANG BERMINAT? :D



Apalagi, family photo la lagi. Ni semua keluarga sebelah bapa. Aku tak masuk sebab dok sibuk ambik gambar gak. Malas baaa, nak posing maut. Ramai tu jurukamera termasuk AKU! HAHHAHA


Ni aku tak tau la apa benda, tapi cium bunga ni mak aih, bau nyerrr. WANGI SESANGAT! Ni hadiah dari si pengantin kat tetamu2 yang hadir.


Kesian dorang ni. Mana tak nya kebosanan buat wajah tak okey pulak! Tu adik aku si NURUL FARAH SYIKIN, yang pakai baju biru.


Ni sepupu-sepupu aku. HAAHAHAHHA!! Pas tengok penganti semua kepenatan. Wajah pun dah tak okey lagi. Hilang segala make up! HAHAHAHHHA


Tengok, mana tak gelak nyer bila ambik gambar semua buat wajah bodoh. Sampai nak tercabut tali usus perut aku bila tengok.


Gambar ni Sepupu aku ambik, Amalina. Yela, tengoh dok bosan layan hp apalagi, mintak tolong ambik gambar dulu boleh! HAHAHHA maaf, terlampu gedik jak ni! :D

Apa-apa pun, berbaloi gak pergi. Makanan pun SODAP! HAppening giler. Sebab sepupu semua nya gila2. Banyak lagi gambar2 dorang. Cuma aku tak sumbat semua ni. Sebab penat mengedit! Ingat senang ker? Cukup la ni je ku bagi untuk ENTRI TERBARU. Kalau suka, klik je k! PEACE TO ALL :D


♥ hidup ini indah tapi tak seindah surga. ingatlah Allah sentiasa ada untuk kita. Amin :') ♥