My photo
Malaysia
Having a great name is wonderful feelings i ever had. Nurul Emildza Binti Jaya. Born on May 1991. Live at Kuching Sarawak. Borneo blood. Mix bidayuh malay. Having a suck life but still make it wonderful. No one knows what she's feelings until they know her. If they know. If only the knew the truth. But not inside. the best word for describe her " AKU TABAH BERJALAN SEMBUNYIKAN HARAPAN..." - xoxo

30 June 2012

Bila kami jejalan :D

Pstt.. Pstt.. Ada kisah baru. Sorila guys, lambat nak update. Letih sangat DUA HARI ni. Tu takde ONLINE terus. Nak tau ker kisah apa? Meh sini, dekat lagi, dekat, dekat lagi, dekatlaaa. :D

Tepat jam 12.00 tengahari muncul kereta SAGA milik KAK WAWA tersayang tersergam indah depan ruma Emel. Yala, janji kami nak kuar sesama hari tu. Apa lagi, Emel OFF segala-galanya kat rumah. Takut lak terjadi apa-apa. Masuk terus dalam kereta. Pas je ambik Emel, kitaorang ambik KAK LALA plak. Rumah Emel dgn Kak lala tak la jauh sangat. Dekat je pun. :D

Tepat jam 12.30, dengan terburu-buru, KAK WAWA pecut laju kereta SAGA terus ke POLIKU. Ada urusan sikit kat sana. Nak uruskan hal-hal tamat study pa suma. So kitaorang uruskan je la dulu sebelum nak kuar jejalan. Pas je urus semua tu, APALAGI! Time to PARTY laa. HAHAHAH (takdela gurau je)

Destinasi yang kami nak pergi pun selamat sampai, kitaorang plan nak pergi makan dulu. Yala kan, sejak pagi lagi belum isi apa-apa untuk perut. Nak tak nak kitaorang "MELANTAK" la dulu kat FOOD BAZAAR, The Spring, Kuching, Sarawak. (fullname lagi tu Emel tulis). Bagi semua tau, t ingat kat BAZAAR RAMADHAN plak. Tengah dok sibuk kami borak tempat makan, naaa Emel nak sajikan beberapa lauk yang kitaorang order sepanjang pusing-pusing kat food  bazaar. (jangan lapar sudah)


HAHAHAHAHA (ketawa jahat) Lapar tengok. ADEH! Sedap kan? :D ni sajian yang kami bertiga makan. Siap ada sushi lagi. Kak WAWA belanja. TERIMA KASIH KAK. :D

Kat atas tu destinasi pertama. Destinasi kedua, apa lagi KAROKE LA! Dah plan awal2 tau nak karoke sama-sama lepas je habis final hari tu. ARRGG! Tercapai hasrat Emel nak karoke. Yela suka nyanyi gak. Tapi biasanya suara Emel ke laut la. :D Kitaorang sempat gak ambik gambar sepanjang perjalanan kami. Tak tau la korang berminat ke tak. Sesila la tengok yek! Nak share kegembiraan dengan korang. :D


Ermm HAHAHAHA macam nak tergelak je tengok diri sendiri gambar full gitu. Yang kat sebelah Emel tu, KAK LALA DAN KAK WAWA. :*


Saya la Emel. Suka sangat bergambar. Ni gambar sepanjang kat bilik karoke. Orang sibuk nyanyi, Emel sibuk ambik gambar. I love camera hp KAK WAWA. TERBAIK SANGAT! :D


Ini lah KAK WAWA! Dia cantek kan? Yup! She very beautiful lady! Belum kawen lagi. Tapi dah ada empunya. Melepas la jejak-jejaka kat luar tu :D


Ini KAK LALA! Semua gambar dia aku ambik! Chinese look right? Ala-ala korea tau wajah dia! Ayat yang dia suka sebut "OPPPAAAA" dengan gaya dia sekali! Cute okey orangnya! SINGLE!! Sapa nak? :D


Hahahahaha Ni wajah bertiga kami sepanjang karoke. Kitaorang karoke je, tak pulak jejalan shopping. Penat okey?!! HAHAHAHA


Bila Emel dengan Kak Lala dah mula bergambar, naaa begini la jadinya. Al maklum la Emel paling muda. Wahahhahahhah (copy ayat ni paste kat FB) :* cara kak lala! :D


Oh akak ku tersayang. Masing2 dari benih yang cantek dan sentiasa muda! Sayang korang. :*


LASTLY! Mesti korang suprise kan gambar ni? This is the last day for our final! Akan Emel rindu wajah ni semua. Terima kasih sebab jadi kawan Emel selama ni. Suka duka Emel tetap ingat okey? Maaf kalau selalu buat ragam especially yang sentiasa rapat dan tau perangai Emel cam mana. Tak terniat sekalipun. Sayang korang semua. Emel takkan pernah lupa.  PEACE :*

♥ hidup ini indah tapi tak seindah surga. ingatlah Allah sentiasa ada untuk kita. Amin :') ♥