My photo
Malaysia
Having a great name is wonderful feelings i ever had. Nurul Emildza Binti Jaya. Born on May 1991. Live at Kuching Sarawak. Borneo blood. Mix bidayuh malay. Having a suck life but still make it wonderful. No one knows what she's feelings until they know her. If they know. If only the knew the truth. But not inside. the best word for describe her " AKU TABAH BERJALAN SEMBUNYIKAN HARAPAN..." - xoxo

07 May 2012

Kisah semalam

Akibat tertidur awal semalam , ni semua sebab kepenatan! So aku buat entri hari ni. HAHAHA yela, jiwa sedih, masih teringat masa lalu buat aku sukar nak senyum. Sedang enak2 aku baring kat ruangan atas, tiba2 satu suara memanggil. "nurul2!! Nak ikut aku g jalan2 tak?" Dengan PASAAANNNN yang memeritkan, aku balas. "NAKKKK!!!!" hahaha apa lagi, kuar segala baju selendang make up ku suma. Dalam 15 minit je, siap semua, tinggal nak jalan je lagi! Ni wajah aku semalam! hahahaha

Wajah yang dibuat2 senyum erkk. Tapi di hati aku tetap terfikirkan dia. :')

Sepanjang perjalanan tu aku jalan2, beborak2 dengan kawan adik aku. Yela dah dorang ajak tiba2 g jalan. N tak plan apa2 pun. Siap tak tau nak ajak sapa lagi. Kredit aku low sesangat, n tak mampu nak kontek sapa2 dulu. Last2 kami je yang pergi. Ni wajah kegirangan hamba! hahahaha

Wellder and fara. Fara ni adek aku! Yang paling aku SEBEL sesangat, tapi tetap aku sayang. hahahhaha ketawa jahat.


Ala, jalan2 g tengok barang je semalam, tu pun dengan perasaan sedih, sebab banyak sangat memori aku dengan si dia kat sini. Aku ni macam hidup dalam kenangan dia dah sekarang. Mcm mna nak lupa? :')

Sebelum kami nak menerjah barang2 di sekitar kawasan kami nak jejalan ni, kitaorang melantak la dulu bagi isi perut ni kenyang n pecah sekejap. hahahahahahah ketawa jahat teramat.

Ni memang FAVOURITE aku la, mana2 ku pergi memang ni aku order, tapi yang paling buat aku SEBEL sesangat! Air tu! Adek aku salah beli. Biasanya aku beli coke, klau tak strawberri. :') dia tau apa aku minat.. 

Pergghhh air yang wellder ni beli memang KAW KAW KAW laaa... Tak nyesal jugak membeli dia cakap. 

Ni pan dry mee kerr, aku lupak gak. Aku soh adik ku beli, dia nak sangat cari mee kan, naaa makan ko sana! HAHAHAH Sedap weiiiiiii~~~

Akhirnya, ada gak air strawberri aku. Sanggup plak adek aku beli erk.. THANK YOU SESANGAT! HHHAHAHAHAHAHHA ketawa jahat lagi lagi lagi

Pas je isi perut ni, apa lagi, meh aaaa kita selongkar barang sana sini. HAHHAHAHAHAH~~~


Antara barang2 yang aku terjah dan aku selongkar tapi tak membeli pun. Cuma saja nak melayan diri tu happy. hahahahhaha macam tak ikhlas plak kan jejalan semalam.. =P



Suka tengok, tapi tak jugak aku membeli meh. HAHAHAH banyak juga di ruma, malas laa mo membeli lagi.hahahahhahahaha KETAWA JAHAT YANG MEMANG JAHAT.

Ni lokasi terakhir aku pergi, SATOK! Tempat aku selalu shopping dengan dia. Dulu dia temankan, tapi sekarang? Aku pergi sorang2 tengok selepar, kasut, baju. Memang dia suka sangat benda begini. :') Kenapa saya lepaskan awak, dah2 tutup cerita.. :'D



NI salah satu koleksi NIKE AND ADIDAS. HAHAHA tapi pattern untuk adidas cantek lagi kan.


Ni selepar aku AIM dulu masa g sini. hahahahaha datang je sini, terus tengok selepar ni. Gilerr!! Even simple, tapi cantek. Ni untuk lelaki lerrrr.. Kalau ko ada sini b, Memang ku belikan untuk mu laaaaaaaa!!

Pas je aku beli belah tingkap, aku sempat masuk kedai cd. hahahahahahah

Ada satu benda yang buat aku terkilan dan terhenti seketika dengan langkah jalan aku ni, adalaaahhhhhh..............


POSTER JANGAN PANDANG2, Ni lah movie terakhir aku g date dengan dia! Tu buat aku sebak sesangat. ADEHHHH~~~~


Ni cd aku tengok, tapi tak beli laa. BAIK AKU DOWNLOADDDDD KANNN!!! FREEEEE JEEEE

Ermm, tengok2 jugak, tapi satu benda aku tak lupak nak tengok, ni haaaaaa........


Pin Dengan selendang. Tengok sekilas jak. HAHHAHAHAHAHAHAH

Sepanjang perjalanan aku semalam, KO MESEJ AKU JUGAK DALAM SATU HARI TU. Tapi tak mcm dulu. Ermm, rindu kat dia, kenangan ko kat sini memang byk. Cam mana aku nak lupa? Sana sini bayang2 ko. Lebih2 lagi masa hujan, lagi la aku terkenang sesangat. huk huk huk huk menangis dalam keadaan pilu..

 SEKIAN~~~~~
♥ hidup ini indah tapi tak seindah surga. ingatlah Allah sentiasa ada untuk kita. Amin :') ♥

No comments: