My photo
Malaysia
Having a great name is wonderful feelings i ever had. Nurul Emildza Binti Jaya. Born on May 1991. Live at Kuching Sarawak. Borneo blood. Mix bidayuh malay. Having a suck life but still make it wonderful. No one knows what she's feelings until they know her. If they know. If only the knew the truth. But not inside. the best word for describe her " AKU TABAH BERJALAN SEMBUNYIKAN HARAPAN..." - xoxo

15 May 2012

Saya belajar untuk sem terakhir!

Hari pertama ku masuk sekolah! HAHAHAHA ala, masuk sem baru. Tapi ni sem pendek. Dalam kata OMPUTEH nya SHORT SEM laa. Bolehla, walaupun aku terasa penat sesangat. Yela, dah harian kan. Penat la sakiti Dua hari ni. Padahal masuk kelas 14 mei, Tapi aku baru je nak buat entri hari ni? Hahaha Penat la derr! So hari ni aku ada entri baru pasal masuk sekolah! Tambahan lagi 16 mei ni iaitu esok hari nya, Hari Guru! Btw, Selamat hari guru aku ucapkan. Even pun awal, at least aku gtau kan. HAHAAHAH


JASAMU TETAP KU KENANG! Cikgu Faishah, cikgu Aishah, ustaz Anuar, cikgu Jalita, cigu Hayati, cikgu HAmidi, Ustazah Zita, Dan ramai lagi! Aku ingat korang sampai bila. Takde korang aku tak sampai ke puncak sekarang ni! Tinggal nak KONVO JE LAGI SAYA NI CIKGU!! HAHAHHAA Bangga la? Of course la even aku ada drop paper! At least aku habiskan pengajian aku dengan kejayaan kan! HAHAHA

Cigu-cigu even cigu tak BACA BLOG SAYA ni, TAPI DOAKAN saya ye cigu! Saya nak jadi anak BERJAYA walaupun saya pernah jatuh suatu masa dulu! Jatuh yang membuatkan saya putus asa sampai nak behenti kolej! KO FAHAM?!! HAHAHAHHAA tapi aku sayang family, member2 and especially cinta aku yang suatu masa dulu selalu support aku dalam apa jua bidag. Dorang la yang banyak bagi semangat! So sekarang? Tengok? Inshallah, 

AKU PASTI KE MENARA GADING! DOAKAN SAYA CIGU, BAPA, MAMI, KAWAN-KAWAN DAN EHEM EHEM PERLU TAK KU MENTION EH? SENDIRI MAU INGAT LA! HAHHAHAHAA TERUKIR DI BINTANG TAK MUNGKIN HILANG CINBTAKU PADAMU! Okey? 


SEKIAN! SAYA SAYANG AWAK!





♥ hidup ini indah tapi tak seindah surga. ingatlah Allah sentiasa ada untuk kita. Amin :') ♥

10 May 2012

Temu janji yang tak dirancang


Pergghhh!!! Ni lembu bikin kami gelak sepanjang perjalanan ke poli! Sapa punya lembu laaa terlepas ni oii!!!! HAHHAHAHAHAHHAAHHAHAHAHHAHAH!!


Temu janji tak dirancang? Iyala, kuar tiba2 lagi. Dah tak dirancang. Ala, kuar g POLITEKNIK KUCHING SARAWAK je laa. Nak urus asrama untuk short sem ni. Baik urus awal, at least tak terburu-buru sangat. Tapi! Ni buat kami sesal sesangat! Ada ker patut, jabatan kos kami tak hantar lagi nama yang nak ambik SHORT SEM! Punyala geram sesangat! Yela, ingatkan boleh urus hari ni semua pasal asrama, dapat kunci bilik, langsir pa suma. Aleh-aleh, kena pegi esok lagi! UIH! Ingat minyak kereta tu pakai air ker? Nak tak nak dengan wajah slumber kami g angkat barang yang dah di bawa, simpan je la kat bilik member sendiri! HAHAH



Beres je semua keja, apa lagi jalan la!!! KAK WAWA DRIVE LA KETA!!! HAHAHAHA


Tiba2 je nak tengok dress!! Tah siapa punya idea ajak g butik jap. Tengok dress, aku ni dah orang bawa, aku ikut je! HAHAAH JANGAN MARAH LA KAK WAWA DAN KAK LALA! :D Yela, dah dorang je tau hal2 beli dress cenggini. Aku? Jarang nak beli yang macam tu. Ada pun, tu haaa tak di pakai pun! Yela, kalau ada event senang sikit nak pakai yang macam tu. Ada satu dress tu aku suka tengok, sebab warna dia! HAHAHA


Hahahahahah lawa kan?



Ni adegan akak2 ku membelah belah, Buat-buat tengok ker buat-buat beli ni? ahhahaha

Dah penat berjalan pusing-pusing tengok baju, tetiba je KAK LALA ajak g makan. Apa lagi, tempat favourite orang cakap. Belok terus pergi PAPADOME!! HAHAHAAH~~ Ayam penyet satu!!! :D


Kak lala ambek gambar ni! Thanks kak! Cantek lerrrr~~~ aku kat mana ni? Kat mana lagi kalau tak PAPADOME! hahahahah Peace jangan jeles!! =P


Hehehehehehe saya teramat kenyang sebab makan ni semua!! WEEEEEEE in love with PAPADOME! Tempat aku dengan dia pernah melantak satu ketika dulu juga! hahahahahahahahahaha

Walaupun hanya 3jam je masa kami kuar, at least aku lepas tekanan dengan dorang. Buat aku happy. Bagi aku gelak. ERK? Sapa yang buat lawak sebetul nya tadi akak2 ku sayang! HAHAHHAA ni akak tersayang aku. Waktu aku sedih pun tetap ada bagi semangat! Love you guys! You guys ROCKSS!!!!


WITH LOVE NURUL EMILDZA BINTI JAYA


MISS HIM SO MUCH!! MAR

♥ hidup ini indah tapi tak seindah surga. ingatlah Allah sentiasa ada untuk kita. Amin :') ♥

07 May 2012

Kisah semalam

Akibat tertidur awal semalam , ni semua sebab kepenatan! So aku buat entri hari ni. HAHAHA yela, jiwa sedih, masih teringat masa lalu buat aku sukar nak senyum. Sedang enak2 aku baring kat ruangan atas, tiba2 satu suara memanggil. "nurul2!! Nak ikut aku g jalan2 tak?" Dengan PASAAANNNN yang memeritkan, aku balas. "NAKKKK!!!!" hahaha apa lagi, kuar segala baju selendang make up ku suma. Dalam 15 minit je, siap semua, tinggal nak jalan je lagi! Ni wajah aku semalam! hahahaha

Wajah yang dibuat2 senyum erkk. Tapi di hati aku tetap terfikirkan dia. :')

Sepanjang perjalanan tu aku jalan2, beborak2 dengan kawan adik aku. Yela dah dorang ajak tiba2 g jalan. N tak plan apa2 pun. Siap tak tau nak ajak sapa lagi. Kredit aku low sesangat, n tak mampu nak kontek sapa2 dulu. Last2 kami je yang pergi. Ni wajah kegirangan hamba! hahahaha

Wellder and fara. Fara ni adek aku! Yang paling aku SEBEL sesangat, tapi tetap aku sayang. hahahhaha ketawa jahat.


Ala, jalan2 g tengok barang je semalam, tu pun dengan perasaan sedih, sebab banyak sangat memori aku dengan si dia kat sini. Aku ni macam hidup dalam kenangan dia dah sekarang. Mcm mna nak lupa? :')

Sebelum kami nak menerjah barang2 di sekitar kawasan kami nak jejalan ni, kitaorang melantak la dulu bagi isi perut ni kenyang n pecah sekejap. hahahahahahah ketawa jahat teramat.

Ni memang FAVOURITE aku la, mana2 ku pergi memang ni aku order, tapi yang paling buat aku SEBEL sesangat! Air tu! Adek aku salah beli. Biasanya aku beli coke, klau tak strawberri. :') dia tau apa aku minat.. 

Pergghhh air yang wellder ni beli memang KAW KAW KAW laaa... Tak nyesal jugak membeli dia cakap. 

Ni pan dry mee kerr, aku lupak gak. Aku soh adik ku beli, dia nak sangat cari mee kan, naaa makan ko sana! HAHAHAH Sedap weiiiiiii~~~

Akhirnya, ada gak air strawberri aku. Sanggup plak adek aku beli erk.. THANK YOU SESANGAT! HHHAHAHAHAHAHHA ketawa jahat lagi lagi lagi

Pas je isi perut ni, apa lagi, meh aaaa kita selongkar barang sana sini. HAHHAHAHAHAH~~~


Antara barang2 yang aku terjah dan aku selongkar tapi tak membeli pun. Cuma saja nak melayan diri tu happy. hahahahhaha macam tak ikhlas plak kan jejalan semalam.. =P



Suka tengok, tapi tak jugak aku membeli meh. HAHAHAH banyak juga di ruma, malas laa mo membeli lagi.hahahahhahahaha KETAWA JAHAT YANG MEMANG JAHAT.

Ni lokasi terakhir aku pergi, SATOK! Tempat aku selalu shopping dengan dia. Dulu dia temankan, tapi sekarang? Aku pergi sorang2 tengok selepar, kasut, baju. Memang dia suka sangat benda begini. :') Kenapa saya lepaskan awak, dah2 tutup cerita.. :'D



NI salah satu koleksi NIKE AND ADIDAS. HAHAHA tapi pattern untuk adidas cantek lagi kan.


Ni selepar aku AIM dulu masa g sini. hahahahaha datang je sini, terus tengok selepar ni. Gilerr!! Even simple, tapi cantek. Ni untuk lelaki lerrrr.. Kalau ko ada sini b, Memang ku belikan untuk mu laaaaaaaa!!

Pas je aku beli belah tingkap, aku sempat masuk kedai cd. hahahahahahah

Ada satu benda yang buat aku terkilan dan terhenti seketika dengan langkah jalan aku ni, adalaaahhhhhh..............


POSTER JANGAN PANDANG2, Ni lah movie terakhir aku g date dengan dia! Tu buat aku sebak sesangat. ADEHHHH~~~~


Ni cd aku tengok, tapi tak beli laa. BAIK AKU DOWNLOADDDDD KANNN!!! FREEEEE JEEEE

Ermm, tengok2 jugak, tapi satu benda aku tak lupak nak tengok, ni haaaaaa........


Pin Dengan selendang. Tengok sekilas jak. HAHHAHAHAHAHAHAH

Sepanjang perjalanan aku semalam, KO MESEJ AKU JUGAK DALAM SATU HARI TU. Tapi tak mcm dulu. Ermm, rindu kat dia, kenangan ko kat sini memang byk. Cam mana aku nak lupa? Sana sini bayang2 ko. Lebih2 lagi masa hujan, lagi la aku terkenang sesangat. huk huk huk huk menangis dalam keadaan pilu..

 SEKIAN~~~~~
♥ hidup ini indah tapi tak seindah surga. ingatlah Allah sentiasa ada untuk kita. Amin :') ♥

05 May 2012

BAI BAI SAYANG :'(

Hari ni tepat jam 9 fligth dia balik. Saya pasti rindu dia sangat-sangat! Jaga diri kat sana. Walau kita dah tak macam dulu, tapi saya tetap tunggu awak sampai bila-bila. Kita berpisah ada sebab. Kalau boleh, saya nak awak balik dalam hidup saya. Tapi tu mustahil. Saya hanya mampu tunggu awak. Saya akan ingat segala kenangan kita kat sini. Banyak sangat kenangan dah awak bagi kat saya. Macam mana saya nak mula hidup baru? Saya hidup dalam kenangan awak sekarang. 


Dulu selalu kta berdua menyusuri jalan2 waterfront, pasar, padang merdeka, naik skuter sama-sama. Makan sama-sama kat tun jugah. Beli baju sama-sama kat parkson, sarawak plaza, spring, macam mana saya nak lupa tu semua? Awak lah teman saya pegang tangan kalau nak lintas jalan. Awaklah teman saya pergi wayang. Sekarang? :'( saya rindu tu semua awak. Awak tinggalkan saya jaoh dah. Last day awak balik pun saya tak jumpa. Awak sempat call je bagi tau "b balik dulu ye, jangan la menangis sayang" sapa tak menangis? Kalau awak je yang selalu kat fikiran saya selama ni. Kalau awak je yang selalu kat depan saya selama ni. Selama setahun kita lalui hidup bersama. Amat perit rasa awak pergi dari hidup. Pergi terus dari hidup. Saya sayang awak sangat-sangat!! :'(


Saya tetap tunggu awak kat sini. Biarlah saya lalui hidup saya sorang-sorang. Yang saya tau saya sayang awak sampai bila-bila. Simpan cincin kita, itu je lambang cinta kita selama ini. I LOVE YOU FOR A THOUSAND MORE B!! :'(((





SELAMAT TINGGAL AWAK :"(




♥ hidup ini indah tapi tak seindah surga. ingatlah Allah sentiasa ada untuk kita. Amin :') ♥