My photo
Some days are just bad days, that's all. It's sad to know I'm done. Tears come from the heart and not from the brain. The good times of today, are the sad thoughts of tomorrow. Let my soul smile through my heart and my heart smile through my eyes, that I may scatter rich smiles in sad hearts.... - emildzajayy

02 January 2010

Cara membuat floating up dan home button


Hai, assalamualaikum.
Tutorial kali ni cara nak buat floating up dan home button macam kat sisi sebelah kana blog aku tu.


Cara-cara :

1. Klik layout > Add a gadget Javascript > HTML

2. Copy kod dibawah ni dan pastekan ke dalam nya :

right: 1px; bottom: 260px;' title='back to top'>
http://emildzajayy.blogspot.com/' style='position: fixed; right: 1px; bottom: 287px;' title='home'>

3. Tukar URL yang berwarna BIRU tu ke URL anda sendiri. Dan yang berwarna MERAH tu, boleh letak LEFT. Ikut suka hati korang kedudukan mana korang suka dan nak. Yang macam aku tu, memang kanan dah.

4. Then Click SAVE!

Tak payah letak tajuk kat widget tu oke. Takut nampak menyemak jee. SELAMAT MENCUBA!



♥ hidup ini indah tapi tak seindah surga. ingatlah Allah sentiasa ada untuk kita. Amin :') ♥

No comments: