My photo
Malaysia
Having a great name is wonderful feelings i ever had. Nurul Emildza Binti Jaya. Born on May 1991. Live at Kuching Sarawak. Borneo blood. Mix bidayuh malay. Having a suck life but still make it wonderful. No one knows what she's feelings until they know her. If they know. If only the knew the truth. But not inside. the best word for describe her " AKU TABAH BERJALAN SEMBUNYIKAN HARAPAN..." - xoxo

02 January 2010

Cara membuat floating up dan home button


Hai, assalamualaikum.
Tutorial kali ni cara nak buat floating up dan home button macam kat sisi sebelah kana blog aku tu.


Cara-cara :

1. Klik layout > Add a gadget Javascript > HTML

2. Copy kod dibawah ni dan pastekan ke dalam nya :

right: 1px; bottom: 260px;' title='back to top'>
http://emildzajayy.blogspot.com/' style='position: fixed; right: 1px; bottom: 287px;' title='home'>

3. Tukar URL yang berwarna BIRU tu ke URL anda sendiri. Dan yang berwarna MERAH tu, boleh letak LEFT. Ikut suka hati korang kedudukan mana korang suka dan nak. Yang macam aku tu, memang kanan dah.

4. Then Click SAVE!

Tak payah letak tajuk kat widget tu oke. Takut nampak menyemak jee. SELAMAT MENCUBA!



♥ hidup ini indah tapi tak seindah surga. ingatlah Allah sentiasa ada untuk kita. Amin :') ♥

No comments: