My photo
Malaysia
Having a great name is wonderful feelings i ever had. Nurul Emildza Binti Jaya. Born on May 1991. Live at Kuching Sarawak. Borneo blood. Mix bidayuh malay. Having a suck life but still make it wonderful. No one knows what she's feelings until they know her. If they know. If only the knew the truth. But not inside. the best word for describe her " AKU TABAH BERJALAN SEMBUNYIKAN HARAPAN..." - xoxo

31 January 2011




nurul emildza bt jaya

<3 aku nak cerita sikit pasal aku, dia dan family aku .. ni semua benar2 belaka !! hahaahahah untuk tatapan umum, apa yang aku fikirkan sekarang ni ok .. =) dan untuk menyedarkan semua orang.. benda ni tak melibatkan yang baik atau buruk,pihak luar atau dalam, baik hidup atau mati .. suke2 jeee, untuk cerita tentang siapa aku ini dan mereka ok ... =) <3


♥ i won't forget the way, your kissing .. the feeling so strong, were lasting for so long ... and i'm not the GIRL your heart is missing .. THAT'S WHY YOU GO AWAY I KNOW .. Alahai, kalau di ingat balek kenagan ni, tak dapat ku lupee lahhh !!! arr !! mcm mane nak buat, die dah da yang punya .. kita berdoa je lah untuk dia kan ... =) ♥




♥ org selalu cakap family aku mcm ni, mcm ni, tapi hakikat nya tak !! sebab diorg dengkiiiii !!! takyah la nak bermuka2 baik konon !! kami tak bodoh laaaa !!! pastu, org selalu cakap aku ni2 jee, tapi hakikat nyer tak !! sebab aku ada prinsip !! aku tak suka la kalau ada yang bermuka2, pastu hipokrit !!! buat baik konon, hakikat nyer mengumpat dari belakang !! baik tak yah hidup je kauuu !! padan gak lah hidup tak aman !! mulut tu jaga sikit !! kerana mulut badan binasa .. tu je yang aku dapat cakap .. hishhh tak suke la manusia macam niii !! just let it .. jangan lah nak panjang2 kan cerita .. aku tak kacau kau, so jgn kacau aku dan family aku !! kitorang ada salah ker kat korang ???!!! BODODHHH !! sabar je lahh . Allah lebih tahuu ... ♥


♥ ermm, terus terang lah, memang aku masih tunggu budak ni .. cos dia ada prinsip laa .. aku suka !! dia tak macam budak lain .. susah gak la kalau tak dapat lelaki mcm dia .. just that, perangai dia, eggoooo !! lagipun, dia dah berpunya .. tak pelah, aku hanya mampu berdoa untuk doirang .. you see ?? selagi aku tak kacau hidup dia, dia takkan kacau hidup aku !! tu yang aku suka ! hahahah !! AW AW AW !! apa2 pun, aku SINGLE, boleh cari lagii .. sampai bila kita nak tunggu dia kan .. memang masa ni aku tenga mencari .. kenal hati budi dulu, kerjaya dia, kehidupan dia, baru aku boleh on .. kalau setakat masih belum seimbang, kawan jee lahhh ... tu yang bapak and mummy ku selalu pesan .. unutuk apa ?? untuk kebahagiaan aku gak lahh ... tak de benda tu tak bahagia .. InshALLAH .. aku pasti jumpa .. bukan untuk megejar kebendaan, tapi ini untuk kehidupan kekal abadi ... aminn .. ♥


♥ kerjaya , kalau boleh aku nak tolong family dulu, baru fikirkan cinta .. ahhaah jangan serius kalau tak nak patah hati !! ok ... jangan bercinta kalau tak nak kecewa .. cari kehidupan dulu, kumpul duit, baru fikirkan cinta ... cari pengalaman dalam hidup, selami hati manusia , berbaik lah dengan mereka, inshALLAH, hidup pasti bahagia .. tak perlu hipokrit .. bantu family, jaga nama baik family, jaga diri, walau di mata manusia tengok kita jahat, tapi hakikat nya TAK !! ALLAH je tahu apa yang buat .. biar di fitnah, bukan kita dapat dosa .. =) ♥



♥ kecewa ?? memang selalu kecewa, cos kita kenang masa lalu, takpelah .. selagi kita happy, orang pun suka .. tapi jgn lah sampai menagiss tak habis2, makan minum tak lalu, tidur tak lena . mengeluh tentang kehidupan, INGATLAH !! itu ujian dariNYA, untuk uji kita supaya TIDAK LUPA KEPADANYA .. apa yang kita lakukan selama ni, mungkin DIA balas dengan cara ini .. Wallahualam .. RENUNG2kan .. ok saya hanya hamba ALLAH yang sering juga membuat salah, tapi tidak melupaNya .. InshALLAH .. jangan mengingatNya ketika susah sahaja .. ingatlah sentiasa ... assalamualaikum ♥
♥ hidup ini indah tapi tak seindah surga. ingatlah Allah sentiasa ada untuk kita. Amin :') ♥

2 comments:

::NoNOi3o05:: said...

thumbs up!!!!!! :)

nuru emildza bt jaya said...

ahahahah negeh !! mintak email blog lok ... blog nya .. kan email ktk . hahahaha =P