My photo
Some days are just bad days, that's all. It's sad to know I'm done. Tears come from the heart and not from the brain. The good times of today, are the sad thoughts of tomorrow. Let my soul smile through my heart and my heart smile through my eyes, that I may scatter rich smiles in sad hearts.... - emildzajayy

12 January 2010

Scroll Box untuk Blog Archive


Assalamulaikum semua!
Entri kali ni pasal tutorial untuk blog archive.
Nak cantek macam blog archive aku ni tak?


Yang hitam kat tepi tu lah scroll box.
Kalau nak cantek macam tu, meh aku ajar sikit. Hehehe

Cara-cara dia macam ni :

1. Dashboard > Design > Edit HTML > Tick EXPAND WIDGET TEMPLATE
2. Tekan CTRL F, untuk memudahkan mencari kod dibawah ni :


3. Sebelum korang jumpa kod atas ni, korang akan jumpa kod ni dulu :


4. Bila dah jumpa kod atas tadi, copy kod bawah ni dan replacekan kod di atas tadi :

'>

5. SAVE ! DAN VIEW. :D

P/S : Korang boleh tukar height dia 200px tu mengikut kesusaian blog.

SELAMAT MENCUBA !!


♥ hidup ini indah tapi tak seindah surga. ingatlah Allah sentiasa ada untuk kita. Amin :') ♥

No comments: