My photo
Malaysia
Having a great name is wonderful feelings i ever had. Nurul Emildza Binti Jaya. Born on May 1991. Live at Kuching Sarawak. Borneo blood. Mix bidayuh malay. Having a suck life but still make it wonderful. No one knows what she's feelings until they know her. If they know. If only the knew the truth. But not inside. the best word for describe her " AKU TABAH BERJALAN SEMBUNYIKAN HARAPAN..." - xoxo

12 January 2010

Scroll Box untuk Blog Archive


Assalamulaikum semua!
Entri kali ni pasal tutorial untuk blog archive.
Nak cantek macam blog archive aku ni tak?


Yang hitam kat tepi tu lah scroll box.
Kalau nak cantek macam tu, meh aku ajar sikit. Hehehe

Cara-cara dia macam ni :

1. Dashboard > Design > Edit HTML > Tick EXPAND WIDGET TEMPLATE
2. Tekan CTRL F, untuk memudahkan mencari kod dibawah ni :


3. Sebelum korang jumpa kod atas ni, korang akan jumpa kod ni dulu :


4. Bila dah jumpa kod atas tadi, copy kod bawah ni dan replacekan kod di atas tadi :

'>

5. SAVE ! DAN VIEW. :D

P/S : Korang boleh tukar height dia 200px tu mengikut kesusaian blog.

SELAMAT MENCUBA !!


♥ hidup ini indah tapi tak seindah surga. ingatlah Allah sentiasa ada untuk kita. Amin :') ♥

No comments: