My photo
Some days are just bad days, that's all. It's sad to know I'm done. Tears come from the heart and not from the brain. The good times of today, are the sad thoughts of tomorrow. Let my soul smile through my heart and my heart smile through my eyes, that I may scatter rich smiles in sad hearts.... - emildzajayy

03 January 2010

cara membuat title blog bergerak


Hai, assalamulaikum.
Tutorial kali ni cara nak buat title bergerak macam title aku tu.
Meh kita buat.

Cara-cara dia macam ni :

1. Klik layout/design > klik Edit HTML 

2. Cari kod kat bawah ni :

         

# Gunakan CTRL F, untuk memudahkan proses mencari.

4. Bila dah jumpa kod diatas, dan kod yang dibawah ni copy dan pastekan kat bawah kod diatas tu :


Sebelum tu, tukar dulu ayat " Welcome to Emildza Jay Blog" dengan ayat anda sendiri.

5. Bila dah paste, priview dulu. Kalau oke, SAVE! 

SELAMAT MENCUBA YA !!!



♥ hidup ini indah tapi tak seindah surga. ingatlah Allah sentiasa ada untuk kita. Amin :') ♥

No comments: