My photo
Malaysia
Having a great name is wonderful feelings i ever had. Nurul Emildza Binti Jaya. Born on May 1991. Live at Kuching Sarawak. Borneo blood. Mix bidayuh malay. Having a suck life but still make it wonderful. No one knows what she's feelings until they know her. If they know. If only the knew the truth. But not inside. the best word for describe her " AKU TABAH BERJALAN SEMBUNYIKAN HARAPAN..." - xoxo

03 January 2010

cara membuat title blog bergerak


Hai, assalamulaikum.
Tutorial kali ni cara nak buat title bergerak macam title aku tu.
Meh kita buat.

Cara-cara dia macam ni :

1. Klik layout/design > klik Edit HTML 

2. Cari kod kat bawah ni :

         

# Gunakan CTRL F, untuk memudahkan proses mencari.

4. Bila dah jumpa kod diatas, dan kod yang dibawah ni copy dan pastekan kat bawah kod diatas tu :


Sebelum tu, tukar dulu ayat " Welcome to Emildza Jay Blog" dengan ayat anda sendiri.

5. Bila dah paste, priview dulu. Kalau oke, SAVE! 

SELAMAT MENCUBA YA !!!



♥ hidup ini indah tapi tak seindah surga. ingatlah Allah sentiasa ada untuk kita. Amin :') ♥

No comments: