My photo
Some days are just bad days, that's all. It's sad to know I'm done. Tears come from the heart and not from the brain. The good times of today, are the sad thoughts of tomorrow. Let my soul smile through my heart and my heart smile through my eyes, that I may scatter rich smiles in sad hearts.... - emildzajayy

06 January 2010

cara centerkan header


Hai, assalamualaikum semua!
Tutorial kali ni cara nak centerkan header macam header aku tu.
Senang je. Aku bagi yang paling mudah!
Kalau yang pakai header sendiri tu, kena letak betul-betul taw. 
Macam ni :


Kalau boleh, tick yang NO 2 tu.
Untuk elakkan BLOG TITLE dan BLOG DESCRIPTION korang nampak.
Sebab dia disembunyikan pleh header korang.
So nak centerkan, nah aku bagi kod dan cara-cara nya :

1. Template > Customize > Advanced > ADD CSS

2. #header-inner img {
     margin-left: auto;
     margin-right: auto;
      }

3. Letakkan dalam ruangan CSS dan SAVE !!

SELAMAT MENCUBA !!!




♥ hidup ini indah tapi tak seindah surga. ingatlah Allah sentiasa ada untuk kita. Amin :') ♥

No comments: