My photo
Malaysia
Having a great name is wonderful feelings i ever had. Nurul Emildza Binti Jaya. Born on May 1991. Live at Kuching Sarawak. Borneo blood. Mix bidayuh malay. Having a suck life but still make it wonderful. No one knows what she's feelings until they know her. If they know. If only the knew the truth. But not inside. the best word for describe her " AKU TABAH BERJALAN SEMBUNYIKAN HARAPAN..." - xoxo

06 January 2010

cara centerkan header


Hai, assalamualaikum semua!
Tutorial kali ni cara nak centerkan header macam header aku tu.
Senang je. Aku bagi yang paling mudah!
Kalau yang pakai header sendiri tu, kena letak betul-betul taw. 
Macam ni :


Kalau boleh, tick yang NO 2 tu.
Untuk elakkan BLOG TITLE dan BLOG DESCRIPTION korang nampak.
Sebab dia disembunyikan pleh header korang.
So nak centerkan, nah aku bagi kod dan cara-cara nya :

1. Template > Customize > Advanced > ADD CSS

2. #header-inner img {
     margin-left: auto;
     margin-right: auto;
      }

3. Letakkan dalam ruangan CSS dan SAVE !!

SELAMAT MENCUBA !!!




♥ hidup ini indah tapi tak seindah surga. ingatlah Allah sentiasa ada untuk kita. Amin :') ♥

No comments: